ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΖΟΥΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Έχασε τη ρύθμιση στη ΔΕΗ, του έκοψαν το ρεύμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης
ΔΕΗ
Ρεύμα

Σε σπίτι όπου κατοικεί ελεύθερος επαγγελματίας, με την μακροχρόνια άνεργη σύζυγό του και την ηλικιωμένη μητέρα ενός εκ των συζύγων, έγινε η διακοπή ρεύματος

Με παρέμβαση μελών του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης επιτεύχθηκε συμφωνία για νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση και επανασύνδεση του ρεύματος

Δήμητρα Συμεωνίδου

Με το φόβο της διακοπής ρεύματος ζουν εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης των χρεών τους προς τη ΔΕΗ. Έναν φόβο που βίωσε στην πράξη μία οικογένεια στην Κομοτηνή, όταν είδε τα συνεργεία να κόβουν την παροχή ρεύματος στο σπίτι τους, εξαιτίας της μη έγκαιρης καταβολής της δόσης. Σε σπίτι όπου κατοικεί ελεύθερος επαγγελματίας, με την μακροχρόνια άνεργη σύζυγό του και την ηλικιωμένη μητέρα ενός εκ των συζύγων, έγινε η διακοπή ρεύματος, με συνέπεια να καταστεί αδύνατη η διαβίωση σε αυτό. 


Η προσπάθεια του πολίτη να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση στο σπίτι του, ενισχύθηκε από μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης και ευτυχώς είχε αίσια έκβαση. 


"Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε και την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας και επίσης να ασκήσουμε πιέσεις μαζί και με το σύλλογο γυναικών έτσι ώστε άμεσα να ξαναπάει το ρεύμα στο σπίτι του ανθρώπου και να δούμε και τι διακανονισμός μπορεί να γίνει με τις δόσεις", είπε η Αμαλία Κασαπαντωνίου για το λόγο πραγματοποίησης της χθεσινής διαμαρτυρίας, με πανό, στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Κομοτηνή και μίλησε για τη σκληρή καθημερινότητα "ενώ η κυβέρνηση συζητάει και πουλάει και το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης είμαστε αντιμέτωποι και στην καθημερινότητά μας με το να κόβονται τα ρεύματα, να μειώνονται οι μισθοί".


Όση ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαμαρτυρία στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Κομοτηνή, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας έκανε προσπάθειες, με τη συνδρομή μελών των δύο συλλόγων, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ελπίζοντας σε μία ευνοϊκότερη ρύθμιση. Αυτό επετεύχθη τελικά μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη της επιχείρησης στα κεντρικά των Αθηνών. Ο συμπολίτης μας από την Κομοτηνή κατέβαλλε ένα ποσό χρημάτων που είχε εκείνη την ώρα πάνω του διαθέσιμα και σε 15 μέρες θα υπαχθεί σε νέα ρύθμιση, το ποσό της οποίας θα μπορεί να πληρώνει κάθε μήνα. Παράλληλα υπήρξαν ενέργειες για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης στο σπίτι του, που αποτελεί κύρια κατοικία του ίδιου και της οικογένειάς του. 


"Δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι σε καθετί  που μας συμβαίνει", ήταν το μήνυμα της Γωγώς Φακιρίδου εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης που ήταν παρούσα στην όλη διαπραγμάτευση. Πρόσθεσε ακόμα "εμείς δεν λέμε ότι λύνουμε το πρόβλημα, όμως είμαστε στο πλευρό αυτών που πραγματικά έχουν το θάρρος και τη δύναμη να πατήσουν στα πόδια τους και να ορθώσουν ανάστημα σε καθετί που τους συμβαίνει στη ζωή τους.

Η επίθεση που δεχόμαστε σήμερα δεν είναι μόνο η διακοπή του ρεύματος, αυτό είναι ένας κρίκος σε όλη την αλυσίδα. Αύριο θα καταργήσουν το δικαίωμα της απεργίας, θα μπουν πρόσθετοι φόροι, θα μειωθούν οι συντάξεις και άλλο, θα μειωθούν οι μισθοί θα μπουν και άλλοι φόροι, ως πότε; Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει. Εμείς είμαστε εδώ να συμπαρασταθούμε και πραγματικά να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί του για να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα". Παρών επίσης ήταν ο δημοτικός σύμβουλος μέλος της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" Νίκος Φακιρίδης. 


Τα μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του συλλόγου γυναικών Ροδόπης αποχώρησαν από τη ΔΕΗ όταν υπήρξε δέσμευση για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σπίτι του συμπολίτη μας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ