ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, 2018 - 16:49
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΣΟΔΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 3,5ΕΚ ΕΥΡΩ

Εγκληματική οργάνωση παραεμπορίου είχε αποθήκη στην Κομοτηνή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκληματική Οργάνωση
Τουρκία
Βουλγαρία
παρεμπόριο
ΕΛ.ΑΣ

Από Τουρκία μέσω Βουλγαρίας έμπαιναν παράνομα εμπορεύματα κυρίως ένδυσης και υπόδησης και διαχέονταν σε όλη την Ελλάδα

Διονύσης Βοργιάς

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση παραεμπορίου, που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., δρούσε και στην Κομοτηνή. Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών συνελήφθησαν 20 άτομα (εκ των οποίων τέσσερις δημόσιοι λειτουργοί που εμπλέκονταν) και κατηγορούνται άλλοι 66. Η δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον από τα μέσα του 2016. Πρόκειται για δομημένη ομάδα, με ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, η οποία είχε διαρκή δράση.

Σημειώνεται ότι, ποσότητες απομιμητικών προϊόντων, καθ' υπόδειξη των αρχηγικών μελών, μεταφέρονταν με φορτηγά διεθνών μεταφορών από την Τουρκία στη χώρα μας, μέσω Βουλγαρίας, τα οποία μετέφεραν, συγκαλυμμένα, παράλληλα με μη επώνυμα είδη. Στην ίδια οργάνωση συμμετείχαν και οι τελικοί αποδέκτες των εν λόγω εμπορευμάτων. Τα προαναφερόμενα μέλη της οργάνωσης, είτε διατηρούσαν επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου (καταστήματα ένδυσης, υπόδησης κ.α.) είτε δραστηριοποιούνταν στο υπαίθριο εμπόριο, σε διαφορές περιοχές της χώρας.

Η εγκληματική οργάνωση διατηρούσε κεντρική αποθήκη στη Θεσσαλονίκη στην οποία αποθηκεύονταν προσωρινά τα εμπορεύματα, καθώς και αποθήκες σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ξάνθη. Τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούσαν στην αξία των εμπορευμάτων από την Τουρκία, μεταφέρονταν παρακάμπτοντας τη μεσολάβηση τραπεζών ή ιδρυμάτων πληρωμών, δίχως να δηλώνονται στο Τελωνείο.

Τα παράνομα έσοδα που προέκυψαν από την περιγραφείσα εγκληματική δραστηριότητα, τόσο στο πλαίσιο της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης, όσο και στο φάσμα λειτουργίας των «εικονικών» επιχειρήσεων που δηλώνονταν ως εισαγωγείς μη επώνυμων προϊόντων, εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το ποσό των 3.637.015 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ