ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 5 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ

Εγκαίνια του ανακαινισμένου προσκοπικού κέντρου "Αλκυών"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κομοτηνή
Πρόσκοποι

Και συνεδρίαση του Δ.Σ. του σώματος Ελλήνων προσκόπων
 

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων πραγματοποιεί τα εγκαίνια του ανακαινισμένου προσκοπικού κέντρου “Αλκυών Ροδόπης”, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ώρα 12:00. Στην τελετή εγκαινίων θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης και ο αγιασμός θα τελεστεί από τον μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. 


Το προσκοπικό κέντρο «Αλκυών» είναι ένας προσκοπικός χώρος κατασκήνωσης και βρίσκεται στην παραλία Προσκυνητών, 30 χλμ. νότια της πόλης της Κομοτηνής και 8 χλμ. ανατολικά της ιστορικής περιοχής της Μαρώνειας. Έχει έκταση περίπου 13 στρέμματα με περίφραξη και συνορεύει κατευθείαν με τη παραλία. Η «Αλκυώνα», όπως είναι γνωστή σε όλους, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 50 άτομα σε στεγασμένους χώρους και πάνω από 120 άτομα σε υπαίθρια κατασκήνωση.


Το Προσκοπικό Κέντρο «Αλκυών» παραχωρήθηκε στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων από τον Δήμο Προσκυνητών την δεκαετία του 1970 και έκτοτε έχει φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ανακαίνιση του κέντρου εντάχθηκε στο πρόγραμμα Leader, Υπομέτρο L321 «Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό», Δράση «L321-2: Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία κ.λπ.», με τίτλο «Δημιουργία Κέντρου Πολιτιστικών - Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων στο Προσκοπικό Κέντρο Αλκυών». Παράλληλα, στα πλαίσια της επίσκεψης του διοικητικού συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο των Προσκόπων της Κομοτηνής η τακτική συνεδρίαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι