ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 2017 - 14:46
Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Εγγραφείτε στην Αντικαρκινική Εταιρία με 5 ευρώ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντικαρκινική Εταιρία Ροδόπης
Βασιλόπιτα
Οδυσσέας Κουτσογιάννης

Μ. Κουτσογιάννης: "Στηριζόμαστε στα μέλη μας. Διατηρούμε το κόστος εγγραφής και συμμετοχής πολύ χαμηλά"

Η Αντικαρκινική Εταιρία-παράρτημα Ροδόπης έκοψε την πίτα της

Διονύσης Βοργιάς

Είναι οι άνθρωποι που έχουν λίγο παραπάνω σθένος. Όσοι νίκησαν τον καρκίνο, τον αντιμετωπίζουν, είναι φίλοι καρκινοπαθών ακόμη κι εκλιπόντων από την ασθένεια. Οργανωμένοι στην Αντικαρκινική Εταιρεία-παράρτημα Ροδόπης δεν έχουν σύμμαχό τους την πολιτεία αλλά τα μέλη τους! Ψυχή και κινητήριος δύναμη της εταιρίας, λοιπόν, είναι τα μέλη της, στα οποία μπορείτε κι εσείς να συγκαταλέγεστε από σήμερα κιόλας μόλις με 5 ευρώ εγγραφής και 5 ευρώ μηνιαίας συνδρομής. Είναι χρήματα ...δυο καφέδων, τα οποία όμως μπορούν να βοηθήσουν τον σύλλογο. Η Αντικαρκινική στεγάζεται στην Μαρασλή & Πύργου με τηλέφωνο επικοινωνίας 2531025200.

 

Για τη δράση του παραρτήματος Ροδόπης μας ενημερώνει ο πρόεδρος Μ. Κουτσογιάννης ο οποίος αρχικά αναδεικνύει πως "θέλουμε να θυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι υπάρχουν καρκινοπαθείς. Αξίες μας είναι η αλληλεγγύη και η αγάπη" και συμπληρώνει ότι "οι δράσεις του συλλόγου είναι πολλές, ουσιώδεις και έμπρακτες, δεδομένων των οικονομικών δυνατοτήτων μας. Ειδικά στο 2017 οι εκδηλώσεις μας θα βασιστούν στην πρόληψη, γιατί αυτή σώζει ζωές. Άλλωστε και ο Ιπποκράτης είπε το γνωστό: καλύτερα να προλαμβάνεις την ασθένεια παρά να την αντιμετωπίζεις. Κι αυτό ισχύει σήμερα ειδικά στους καρκινοπαθείς. Πάρα πολλοί καρκίνοι, αν διαγνωστούν άμεσα, μπορούν να θεραπευτούν, όπως της μήτρας ή του μαστού που πλήττει μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού. Είναι απλές εξετάσεις που μπορούν να γίνουν σε κάθε γυναικολόγο".


Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του παρατήματος και πως μπορείτε να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθειά του, ο κ. Κουτσογιάννης επισημαίνει πως "δεν έχουμε καμιά ειδική βοήθεια. Στηριζόμαστε στα μέλη μας που είναι περίπου 350. Τα μέλη μας δεν είναι μόνο καρκινοπαθείς αλλά και φίλοι, και σε αυτό έχει να κάνει το πολύ χαμηλό κόστος εγγραφής και μηνιαίας συνδρομής που είναι στα 5 ευρώ τον μήνα. Σε αντίθεση με τα κεντρικά παραρτήματα, εμείς διατηρούμε χαμηλά το κόστος, γιατί θέλουμε πολλά μέλη, ώστε να υπάρχει ενημέρωση. Τα λεφτά δεν τα μαζεύουμε για εμάς τους ίδιους, αλλά για τις ανάγκες των καρκινοπαθών".


 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 18:30 Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-παράρτημα Ροδόπης πραγματοποίησε την ετήσια κοπής της πίτας της, στην υπόγεια αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Κομοτηναίων, και σε οικογενειακό κλίμα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε τιμητική βράβευση τεσσάρων συλλόγων/ιδιωτών της πόλης μας που έχουν στηρίξει εθελοντικά την Αντικαρκινική Εταιρεία Ροδόπης στο έργο της. Αυτοί ήταν και είναι η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης, ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Alma Libre, το συγκρότημα Balkanatolia και η σχολή χορού Plie, αλλά και η Νατάσα Λιβεριάδου για την προσφορά της.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μπορεί η κυβέρνηση Σύριζα  να επιχαίρετε ότι κατάφερε να νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο,  ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις,  αλλά η διαδικασία  του επανυπολογισμού  που επεξεργάζονται  εδώ και πολλούς μήνες,  φα