ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 9 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Εδώ και τώρα stop στα διόδια, αλλιώς κινητοποιήσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
διόδια
Μέστη
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Φωνή λογικής από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ζήτησε να σταματήσουν οι κατασκευές, αλλιώς να τις …σταματήσουμε όλοι μαζί


Ειδική συνεδρίαση στο περιφερειακό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την κατασκευή διοδίων στη Μέστη
 

Διονύσης Βοργιάς

Τελευταία ευκαιρία έδωσε σε Εγνατία Οδό και κυβέρνηση, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποίησε με αποκλειστικό θέμα την ανέγερση των διοδίων στη Μέστη. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας 8 Μαΐου, επί δύο ώρες, η Περιφέρεια συνεδρίασε στην αίθουσα «Γιώργος Παυλίδης» στην Κομοτηνή, προκειμένου να καθοριστεί η στάση της για το ζήτημα της ανέγερσης των διοδίων στη Μέστη.


Υπενθυμίζουμε ότι τα διόδια είναι ήδη υπό κατασκευή, παρόλα αυτά δεν έχει υπάρξει καμία μαζική κινητοποίηση από πολιτικούς φορείς της περιοχής. Στη συνεδρίαση ακούστηκαν διάφορες απόψεις, καθώς παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, οι θεματικοί και χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και ο βουλευτής Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο βουλευτής Έβρου Γιώργος Καϊσας, ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης, ο βουλευτής ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, και ο πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, και άλλοι.


Φωνή λογικής ακούστηκε από τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Μαρωνείας-Σαπών και Ορεστιάδας, οι οποίοι κατέδειξαν ως μονόδρομο τις κινητοποιήσεις, στον χώρο των διοδίων, για να μπει stop στην κατασκευή τους.


Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη θέσπισης αναλογικών διοδίων, στη βελτίωση του επαρχιακού δικτύου, ενώ ακούστηκαν κι απόψεις για κατασκευή διοδίων στους Κήπους αντί για τη Μέστη.


Παρόλα αυτά δεν αποτυπώθηκε σε σαφή ψήφισμα η θέση της Περιφέρειας, η οποία θα ετοιμαστεί μέσα στις επόμενες μέρες. Αν μετά το ψήφισμα που θα διατυπώσουμε, δεν υπάρξει αναστολή της κατασκευής των διοδίων, τότε δεν αποκλείουμε τις κινητοποιήσεις, ήταν σε αδρές γραμμές η άποψη που κατέθεσε ο Χρήστος Μέτιος.


Αναμένουμε εξελίξεις, την ίδια στιγμή όμως τα διόδια χτίζονται, και οι άμεσες κινητοποιήσεις φαντάζουν μονόδρομος.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 21:20, άρα πιο αναλυτικά τα επιχειρήματα και η απόφαση θα εκτεθούν στην αυριανή έντυπη έκδοση του «Χ».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προθεσμία που  έπρεπε να δηλώσουν ότι δέχονται την άρση   στο τραπεζικό τους απόρρητο, αυτοί που  προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη,  έληξε  στις 15 Σεπτεμβρίου.