ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Δύο υπουργοί στο ΔΠΘ, ένα μνημόνιο συνεργασίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρήστος Σπιρτζής
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Μεταξύ του πανεπιστημίου και του ΥΠΕΝ υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας

Δήμητρα Συμεωνίδου

Δύο υπουργούς, τους Χρήστο Σπίρτζη και Παναγιώτη Κουρουμπλή, υποδέχτηκαν χθες στο κτίριο διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο πρυτανεύων και οι αναπληρωτές πρυτάνεις. Οι δύο υπουργοί εκμεταλλευόμενοι την παρουσία τους στην Κομοτηνή με αφορμή το 6ο περιφερειακό συνέδριο, επιδίωξαν να συναντήσουν τη διοίκηση του πανεπιστημίου ο μεν πρώτος για να ζητήσει τη συνεργασία και ο δε δεύτερος για να επισημοποιήσει τη συνεργασία με την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου. 


Φοιτητής στο Πολυτεχνείο Ξάνθης ήταν ο κος Σπίρτζης, γεγονός που επεσήμανε ο πρυτανεύων κος Τουλουπίδης υποδεχόμενος το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου τον υπουργό στο γραφείο του. Για τη συνεργασία του πανεπιστημίου με το υπουργείο, ο κος Τουλουπίδης ανέφερε "θα αποδώσει πλούσιους καρπούς προς όφελος της χώρας και της τοπικής μας κοινωνίας".

Με τη σειρά του ο κος  Σπίρτζης τόνισε πως το Δημοκριτείο μπορεί να συμβάλλει στην υλοποίηση εθνικών προγραμμάτων και μιλώντας ειδικότερα είπε "στη σιδηροδρομική σύνδεση των τριών λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας με την Μαύρη Θάλασσα με τη Βουλγαρία και στη συνέχεια με την Ρουμανία ήδη έχουμε μία προγραμματική σύμβαση και αυτή πρέπει να επεκταθεί. Το ίδιο ισχύει για δράσεις όπως αυτές που έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη γεωθερμία" 
Υπογραφή πρωτοκόλλου στην Πρυτανεία 


Με τον πρυτανεύοντα του ΔΠΘ Σταύρο Τουλουπίδη, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας. 


Μεταξύ του ΔΠΘ και του ΥΠΕΝ υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας με τον πρυτανεύοντα να σχολιάζει ότι "στόχος του πανεπιστημίου είναι να διαχέει την έρευνα του στην κοινωνία".


Ο υπουργός από την  πλευρά του υπερθεμάτισε κατ' αρχήν τη γεωγραφική θέση του ΔΠΘ, στην "ευαίσθητη" περιοχή της Θράκης ενώ ανακοίνωσε ότι τα μελλοντικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος, θα επιλέγονται με πανελλήνιες εξετάσεις.


Στο ίδιο πλαίσιο ο κος Κουρουμπλής είπε ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο λειτουργίας Λιμενικής Ακαδημίας - ένα αίτημα που του έχει τεθεί τόσο από τους αυτοδιοικητικούς του Έβρου, όσο και από τον κο Τουλουπίδη.


Επίσης, στο ίδιο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του ΥΠΕΝ  και του ΔΠΘ προβλέπεται και η εκπαίδευση των στελεχών του Ελληνικού Ναυτικού από το προσωπικό του πανεπιστημίου μας, με διάφορους τρόπους όπως σεμινάρια, διαλέξεις, ημερίδες κ.ά.
Στους δύο υπουργούς προσφέρθηκαν δώρα από τους διοικούντες του ΔΠΘ, ανάμεσά τους και από μία γραβάτα με το έμβλημα του πανεπιστημίου. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς  και διαφορετικού τύπου ευαισθησίες και αντανακλαστικά,  υπήρξαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της πτώσης της γέφυρας στην Καβάλα,  σε αντιπαράθεση, τηρουμένων των αναλογι