ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Δωρητές και ευεργέτες: Από τον Σισμάνογλου στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νοσοκομείο Κομοτηνής
Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής
Εκδήλωση
Δωρεά

Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Κομοτηνής σε συνδιοργάνωση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τον σύλλογο εργαζομένων 
 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Δωρητές και ευεργέτες: Από τον Σισμάνογλου στον Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι το θέμα της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Κομοτηνής σε συνδιοργάνωση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τον σύλλογο εργαζομένων. Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στην οποία θα γίνει αναφορά σε όλους τους δωρητές που έχουν συμβάλει στο χώρο της υγείας στην ΠΕ Ροδόπης. 


Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιωάννης Πασσόπουλος, ο οποίος φιλοξενούμενος στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm έδωσε το στίγμα αυτής "θα είναι ένα αφιέρωμα στους δωρητές, με αναφορές στο 1930 όταν οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές, δηλαδή ο κόσμος πέθαινε μέσα στους στάβλους, δεν υπήρχαν νοσοκομεία. Το νοσοκομείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1936 με δωρεά εξ ολοκλήρου του Κωνσταντίνου Σισμάνογλου. Αυτόν πρέπει να τον τιμήσουμε ιδιαιτέρως διότι τόσα χρόνια αυτό το νοσοκομείο κάλυπτε τις ανάγκες. Ήταν ένα κόσμημα για εκείνη την εποχή". 


Από το 1973 λειτουργεί το Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπως το ξέρουμε σήμερα, όμως και αυτό κατά τον κο Πασσόπουλο έκλεισε τον κύκλο της ζωής του. Γι' αυτό, όπως είπε, "ζητούσαμε ήδη από το 2000 νέο νοσοκομείο γιατί αυτό ήταν επικίνδυνο, αποδείχθηκε από μελέτη του πανεπιστημίου ότι ήταν επικίνδυνο, αλλά δυστυχώς με όλες τις προσπάθειες όλων των παραγόντων, των τοπικών, των κυβερνήσεων, φτάναμε στην πηγή να πιούμε νερό, αλλά δεν πίναμε.

Φτάσαμε στη δημοπρασία, είχαν εγγραφεί 10 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της περιφέρειας για το νέο νοσοκομείο ήταν έτοιμα για δημοπράτηση αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα". Κατά τον ίδιο η δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εμφανίστηκε σαν θείο δώρο. Η δωρεά αυτή και του Σισμάνογλου είναι οι δύο μεγάλες δωρεές, ενώ στην εκδήλωση θα υπάρξουν αναφορές και σε άλλους δωρεές, μικρότερες, αλλά όχι αμελητέες. 


Εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κλήθηκαν προσωπικά από τον κο Πασσόπουλο στην εκδήλωση όμως απάντησαν ότι δεν θα στείλουν εκπρόσωπο, αν δεν παραδοθεί το νέο νοσοκομείο. "Αυτό τους τιμά και αποδεικνύει τη μεγάλη σοβαρότητα. Μπορούμε να τους επαινέσουμε και να τιμήσουμε το ίδρυμα αλλά δεν θα στείλουνε εκπρόσωπο", σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου. 


Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο διοικητής του νοσοκομείο Γιώργος Φιλιππίδης, ο πρόεδρος των εργαζομένων Κοσμάς Φιλιππίδης, ενώ για τον δωρητή Σισμάνογλου θα μιλήσει ο Ευάγγελος Κογιουμτζής πρώην διευθυντής της κλινικής ωριλά. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πληθαίνουν τα σενάρια για πολλαπλές κάλπες στις 26 Μαΐου, που αυτό βέβαια θα το εκτιμήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του,  εξετάζοντας τα δεδομένα, τις δικές τους  δημοσκοπήσεις, αλλά και τα  μ