ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 14 Απριλίου, 2018 - 11:00
ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δήμος Μαρωνείας-Σαπών: Η κακοκαιρία άφησε φθορές στην αγροτική οδοποιία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
κακοκαιρία
Δήμος Μαρωνείας Σαπών

Σε εξέλιξη βρίσκεται σε όλο τον Δήμο εκτεταμένο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας

Διονύσης Βοργιάς

Η κακοκαιρία άφησε τις πληγές της στο Δήμο Μαρωνείας - Σαπών. Οι εκτεταμένες πλημμύρες του περασμένου Δεκεμβρίου αλλά και η κακοκαιρία που επικράτησε έκτοτε (με τις συχνές μπόρες και αιφνίδιες χαλαζοπτώσεις) άφησαν τα σημάδια τους σε Μαρώνεια, Σάπες και στις υπόλοιπες περιοχές του συγκεκριμένου Δήμου της Ροδόπης. 


Μεγάλες ήταν και οι φθορές που καταγράφηκαν στην αγροτική οδοποιία, με αποτέλεσμα οι αγροτικοί δρόμοι να είναι γεμάτοι τρύπες, φθορές και σημεία ακόμη και μη προσπελάσιμα. Γι' αυτό και ο Δήμος Μαρωνείας - Σαπών έχει θέσει αυτό το διάστημα σε προτεραιότητα τις εργασίες που θα αποκαταστήσουν τις φθορές των αγροτικών δρόμων. 


Όπως μας λένε οι άνθρωποι του Δήμου σε εξέλιξη βρίσκεται αυτό το χρονικό διάστημα, που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, εκτεταμένο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας. Οι φετινές βροχές, πρωτοφανείς ως προς τη διάρκεια τους έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε ολόκληρο το αγροτικό δίκτυο, γι' αυτό και τα μηχανήματα του Δήμου λοιπόν υλοποιούν ένα σοβαρό πρόγραμμα αποκαταστάσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί εγκαίρως η πρόσβαση των αγροτών του Δήμου στα χωράφια τους. 


Τα έργα προχωρούν ταυτόχρονα και στη Δημοτική Ενότητα Σαπών, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Μόνο η Νέα Σάντα για παράδειγμα έχει δεκάδες χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας και βρίσκεται στον ορεινό όγκο του Δήμου. 


Όπως κι αν έχει, οι παρεμβάσεις γίνονται κατά σειρά προτεραιότητας, δηλαδή προτεραιότητα δίνεται σε δρόμους με επικινδυνότητα και προσβάσεις σε εκτροφές ζώων και ποιμνιοστάσια, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες που διαπιστώνουν επιτόπια στα σημεία τα συνεργεία, γίνονται ανάλογες παρεμβάσεις. Για παράδειγμα σε μερικά σημεία οι φθορές είναι τόσο μεγάλες που χρειάζεται και ρίψη υλικού, όχι απλώς εκ νέου διάνοιξη του υπάρχοντος αγροτικού δρόμου. Φυσικά, αν υπάρξει μέχρι το καλοκαίρι κάποια σφοδρή κι αιφνίδια κακοκαιρία, νομοτελειακά το έργο θα πάει πίσω.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά,  που οδηγήθηκε αναγκαστικά βέβαια εκ των πραγμάτων με τη διαμάχη που είχε με τον πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο, αλλά και το άδειασμα του πρωθυπουργ