ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ

Δεν έχουν ξεκινήσει τα σχολικά μαθήματα κολύμβησης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κολύμβηση
Σχολεία
Υπουργείο Παιδείας

Τα μαθήματα λειτούργησαν για πρώτη φορά πέρσι, η Θράκη δηλώνει έτοιμη φέτος, το θέμα κωλυσιεργεί κεντρικά

Διονύσης Βοργιάς

Από την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, το μάθημα της κολύμβησης μπήκε στα δημοτικά σχολεία της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Παιδείας, με στόχο την εκμάθηση κολύμβησης στους μαθητές, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον πνιγμοί και άλλα τραγικά φαινόμενα στο υγρό στοιχείο. 


Παρότι υπάρχει μέριμνα ώστε το πρόγραμμα να λειτουργήσει και φέτος, μέχρι στιγμής οι μαθητές των δημοτικών δεν έχουν ρίξει την πρώτη τους ...βουτιά, γιατί το πρόβλημα έχει "κολλήσει" κεντρικά. Όπως μας ενημερώνει η σχολική σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Θράκης Ξανθή Κωνσταντινίδου "δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα της κολύμβησης παρότι είμαστε έτοιμοι ως περιοχή, το ίδιο και τα κολυμβητήρια και η αντιπεριφέρεια. Επίσης, έχουν δοθεί και οι άδειες, απλώς περιμένουμε την εντολή από τα κεντρικά. Το πρόγραμμα θα τρέξει στο ίδιο καθεστώς με πέρσι, γιατί πήγε πάρα πολύ καλά, και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε περισσότερες τάξεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι, δυστυχώς όμως, δεν δίνεται στην περιφέρεια να λειτουργήσει αποκεντρωμένα".


Το τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο μάθημα, θα το παρακολουθήσουμε και στο προσεχές διάστημα, ελπίζοντας να συνεχιστεί, καθότι αποτελεί μια θετική εκπαιδευτική είδηση! Υπενθυμίζουμε ότι τα πρακτικά μαθήματα, στην πισίνα της πανεπιστημιούπολης, παρακολούθησαν πέρσι περίπου 500 μαθητές δημοτικού στη Ροδόπη.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αφού εξέφρασαν τις αντιρρήσεις  και τους προβληματισμούς τους οι σύμβουλοι,  μετά την απόφαση του δημάρχου να μην θέσει εκ  νέου υποψηφιότητα  στις επόμενες εκλογές και αφού ξεπέρασαν  το πρώτο σοκ,  πολλοί