ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 5 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "ΧΑΡΤΙ"

Δεμένα τα "χέρια" για τα διόδια Μέστης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
διόδια
Μέστη
ΠΕΔ ΑΜ-Θ

Όπως προδίδουν οι εικόνες η κατασκευή συνεχίζεται βάσει προγράμματος και στις 31 Αυγούστου θα κληθούμε να καταβάλουμε αντίτιμο

Φωνή εν τη ερήμω οι όποιες αντιδράσεις - πολιτικά "παιχνίδια" σε βάρος των πολιτών
 

Διονύσης Βοργιάς

Περισσότερο πολιτικό "παιχνίδι" παρά διαμαρτυρία ουσίας, φαίνεται πως ήταν η κινητοποίηση πολιτικών και θεσμικών φορέων, που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα στο σημείο όπου η κυβέρνηση τοποθετεί ένα από τα 38 νέα διόδια της Εγνατίας Οδού.


5 Ιουλίου σήμερα και, όπως προδίδουν οι φωτογραφίες, τα διόδια έχουν πάρει ήδη "σάρκα και οστά" και αρχής γενομένης της 31ης Αυγούστου θα κληθούμε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να καταβάλουμε το αντίτιμο που θα μας ζητηθεί, προκειμένου να διέλθουμε από το σημείο. Αναλογικά ή μη, εκτός ενός ...θαύματος, τα διόδια είναι προ των πυλών και συντελούν στην "μεταμόρφωση" της Εγνατίας Οδού από έναν δρόμο σύνδεσης, για όλους, σε έναν δρόμο απομόνωσης, για λίγους. 


Τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εργάζονται πιστά στο πρόγραμμα και, άρα, θα παραμείνουν τυπικά στο "ραντεβού" τους, παραδίδοντας τα διόδια στα τέλη Αυγούστου, έτοιμα προς χρήση.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ
Με τους προέδρους των ΠΕΔ Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ Βαγγέλης Λαμπάκης, προκειμένου να διερευνηθούν τα περιθώρια νομικής αντίδρασης. Άλλωστε η Εγνατία Οδός διέρχεται σε όλο το μήκος Θράκης-Μακεδονίας-Ηπείρου και, άρα, αφορά σε τρεις περιφέρειες, που πλήττονται καίρια από αυτά.


"Δεν έχουμε χρήματα για δικαστήρια", παραδέχθηκε ο Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος -και ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης- πρωτοστάτησε στη διαμαρτυρία της Μέστης. 


Στη συνέχεια ανέδειξε τη μοναδική διέξοδο που αποτελεί και το τελευταίο "παραθυράκι" σωτηρίας. "Αποφασίσαμε να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε αυτό το πλαίσιο, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες έγκριτοι νομικοί του ΔΠΘ. Αυτή είναι και η μοναδική μας ελπίδα", παραδέχθηκε.


Το Συμβούλιο της Επικρατείας, μαζί με τον Άρειο Πάγο και το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποτελούν τα τρία ανώτατα δικαστήρια της Ελλάδας.


"ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ" ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ 
Μια από τις υποχρεώσεις της Εγνατίας Οδού, προτού παραδοθούν τα διόδια, είναι η επέμβαση και βελτίωση του οδικού δικτύου. 


Όπως προδίδει η φωτογραφία, μερικά χιλιόμετρα μετά τα ανεγειρόμενα διόδια, με κατεύθυνση προς Κομοτηνή, το οδόστρωμα έχει αρκετά σημεία που χρήζουν επιδιόρθωσης, κι έχουν μείνει έτσι από τον σφοδρό χιονιά που έπληξε την Θράκη τον περασμένο χειμώνα. 


Τον ίδιο χιονιά στον οποίο το οδικό δίκτυο της Εγνατίας "υπέκυψε" κι έμεινε για τουλάχιστον δυο ώρες κλειστό, καθότι οι υπεύθυνοι του δρόμου δεν είχαν μεριμνήσει για την περίπτωση ενός χιονιά τέτοιου βεληνεκούς. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει