ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 2 Αυγούστου, 2018 - 10:00
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Αυτοψία Τσαλικίδη - Σταυρίδη σε πληγέντα χωράφια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νίκος Τσαλικίδης
Γιάννης Σταυρίδης
Αγρότες

Δεν είναι καλή η φετινή χρονιά για τους περισσότερους καλλιεργητές του νομού

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε πολλά χωράφια του Δήμου Μαρώνειας - Σαπών. Χαλάζι, πλημμύρες και ανεμοθύελλα έπληξαν χωράφια με βαμβάκια, καπνά και ηλίανθους προκαλώντας απελπισία στους αγρότες που ούτως ή άλλως βιώνουν μία δύσκολη χρονιά. 

Γι' αυτό το λόγο την Τρίτη 31 Αυγούστου σε χωράφια των οικισμών Τσιφλικίου, Αμφίων, Αρίσβης, Ισάλου, Βάκου, Καλλιθέας και Αμαράντων βρέθηκε ο δήμαρχος Μαρώνειας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Μουσταφά Κατραντζή, τον επόπτη του ΕΛΓΑ Β. Πλουμίδη, προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και αγρότες για να διαπιστώσουν την έκταση των ζημιών. Ο δήμαρχος ζήτησε ταχύτατες εκτιμήσεις προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων προς τους πληγέντες και έτσι εντός των ημερών αναμένονται αναγγελίες ζημιών αφού αυτές επιβεβαιώθηκαν αρμοδίως. Να σημειωθεί ότι οι ζημιές αυτές προστίθενται στην εκτεταμένη ίωση στα καπνά που έχει πρωτοφανείς διαστάσεις.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πατούν πάνω σε ακρότητες,  μεγαλοποιούν βολικές λεπτομέρειες,  για να φτιάξουν το ιδεολογικό τους αφήγημα,  με απώτερο στόχο βέβαια την ψηφοθηρία,  ιδιαίτερα από την πλευρά του Σύριζα,   αλλά και τη ΝΔ.