fbpx Αβεβαιότητα για την πληρωμή τους, ενώ είναι ήδη δύο μήνες απλήρωτοι
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αβεβαιότητα για την πληρωμή τους, ενώ είναι ήδη δύο μήνες απλήρωτοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
Συμβασιούχοι
Εργασία

"Έχω κόρη που σπουδάζει και δεν μπορώ να πληρώσω για τα έξοδα της", μας λέει με απόγνωση εργαζόμενος, σκέψεις συμβασιούχων ακόμα και για παραίτηση

Επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση για εργαζόμενους με συμβάσεις
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Την αβεβαιότητα για την πληρωμή τους, ενώ είναι ήδη δύο μήνες απλήρωτοι, βιώνουν για μία ακόμα φορά συμβασιούχοι του Δήμου Κομοτηνής. Η πληρωμής τους έχει "κολλήσει" εκ νέου στο γραφείο της Επιτρόπου, όμως την ίδια στιγμή οι δικές τους υποχρεώσεις "τρέχουν". "Έχω κόρη που σπουδάζει και δεν μπορώ να πληρώσω για τα έξοδα της", μας λέει με απόγνωση εργαζόμενος στο Δήμο Κομοτηνής. Έχει λαμβάνειν δύο μηνιάτικα και οι τελευταίες πληροφορίες που έχει υπόψιν του, αναφέρουν ότι δεν θα πληρωθεί μέχρι τις 13 Οκτωβρίου όπως και ήταν προγραμματισμένο.

Μάλιστα αν παρέλθει αυτή η ημερομηνία τότε η επόμενη πληρωμή ενδεχομένως και να γίνει εντός του Νοεμβρίου. Όμως η υπομονή εξαντλείται και οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλες αντοχές να περιμένουν. Το έζησαν άλλωστε και στο παρελθόν και γνωρίζουν τι σημαίνει να βρίσκεσαι σε δεινή οικονομική θέση. 


Η επίτροπος, όπως πληροφορούμαστε, έχει στα χέρια της τις συμβάσεις των εργαζομένων κατόπιν έγκρισης του ΑΣΕΠ, αιτήθηκε όμως περαιτέρω στοιχείων από τον Δήμο Κομοτηνής. Αυτά δόθηκαν, όμως μέχρι σήμερα τα εντάλματα πληρωμής δεν έχουν υπογραφεί και κατ' επέκταση δε δύναται να γίνει η πληρωμή των συμβασιούχων. 


Συνολικά 58 εργαζόμενους με συμβάσεις, όσους έλαβαν παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2018 αλλά και εκείνους που σύναψαν για πρώτη φορά σύμβαση με τον Δήμο, αφορά η παραπάνω κατάσταση. 


Την δεινή θέση στην οποία περιέρχονται εργαζόμενοι εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους, αποδεικνύει η πρόθεση ορισμών, την οποία έχουν εκφράσει προφορικά σε συναδέλφους τους, να παραιτηθούν. 


Σύντομα διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 5.000 θέσεις στην καθαριότητα       
Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα ο νόμος για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στους δήμους, ανακοίνωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας είναι δρομολογημένο το νομοσχέδιο για τους εργαζομένους στον τομέα καθαριότητας και έκανε λόγο για προκήρυξη 5.000 θέσεων εργασίας.


Εν μέσω κρίσης επιλέξαμε έναν σωστό δρόμο που αποσαφηνίζει τον τοπίο στον τομέα της καθαριότητας, είπε ο υπουργός και επισήμανε ότι για πρώτη φορά μετά το 2010 προκηρύσσονται τόσες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας. Μένει να εξετάσουμε τα αιτήματα των δήμων και να καταλήξουμε στον αριθμό, πρόσθεσε.


Πάγια θέση των συμβασιούχων είναι να παραμείνουν στην εργασία τους στο Δήμο Κομοτηνής και μετά τη λήξη των συμβάσεών τους. Σήμερα στο Δήμο υπηρετούν 58 συμβασιούχοι και το σύνολο των θέσεων που έχει αιτηθεί μέσω της προκήρυξης που θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ είναι 67. 


Φιλοξενούμενος χθες στο ράδιο Χρόνος 87,5 ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης έκανε ένα μικρό σχόλιο επί του θέματος: "Οι πληρωμές των συμβασιούχων έχουν μπει σε μια σειρά άλλωστε μέχρι το Μάρτιο είμαστε υποχρεωμένοι να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό έχουν πάει τα χαρτιά στο ΑΣΕΠ, έχουν εγκριθεί και μέσα στις επόμενες ημέρες πιθανόν να προκηρυχθούν και οι θέσεις για να τελειώσει και αυτό το θέμα".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι πειραματισμοί με  την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα,  την ώρα  που η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο,  ακόμα και σε τοπικό επίπεδο,  εφαρμόζονται ιδ