ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 12 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Άρχισε η τοποθέτηση ανέργων σε υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εργασία
Ανεργία
καθαριότητα
Δήμος Κομοτηνής

Από χθες Δευτέρα 10 Απριλίου άρχισαν να πιάνουν δουλειά και ήδη η παρουσία τους στην Κομοτηνής είναι κάτι παραπάνω από ευεργετική, αφού εκτελούν απαραίτητες εργασίες


Στον δήμο Κομοτηνής, ως τα μέσα Μαΐου θα έχουν ενσωματωθεί, με οκτάμηνες συμβάσεις, μέχρι και 234 νέοι εργαζόμενοι

Δήμητρα Συμεωνίδου

Άρχισε η τοποθέτηση ανέργων σε υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής. Από την Δευτέρα 10 Απριλίου άρχισαν να πιάνουν δουλειά προσληφθέντες μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Ειδικότερα τοποθετήθηκαν οι πρώτοι εφτά εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για την Συντήρηση χώρων Πρασίνου σε κοινόχρηστους χώρους ευθύνης Δήμου Κομοτηνής (φύτευση δένδρων, Θάμνων και άνθεων κ.λ.π.) και για εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος σε νησίδες πρασίνου και άλλοι εφτά στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για τον Καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων Κομοτηνής και οικισμών.

Η τοποθέτηση των ωφελούμενων γίνεται στο πλαίσιο της Δράσης «Προώθηση της Απασχόλησης ανέργων μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στους Δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, με συγχρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Ν. 4152/2013 ως ισχύει», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.


Η παρουσία τους στην πόλη είναι κάτι παραπάνω από ευεργετική, αφού εκτελούν απαραίτητες εργασίες, όπως εργασίες πρασίνου σε κεντρικά σημεία της πόλης, μαζί με συμβασιούχους και μόνιμους εργαζόμενους του Δήμου. Στον δήμο Κομοτηνής, ως τα μέσα Μαΐου θα έχουν ενσωματωθεί, με οκτάμηνες συμβάσεις, μέχρι και 234 νέοι εργαζόμενοι, που έρχονται να καλύψουν πάγιες ανάγκες στην περιοχή. 


Οι εργαζόμενοι θα καλύψουν ανάγκες σε διοικητικό και τεχνικό κομμάτι, στη φύλαξη των χώρων, και κυρίως στην καθαριότητα. 
Εκεί προσλαμβάνεται και η μερίδα του λέοντος, δηλαδή 52 άτομα στο βοηθητικό προσωπικό. Τα άτομα θα διοχετεύονται, όπου κρίνει η υπηρεσία ότι υπάρχει ανάγκη. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συνεδρίασε το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας που ασχολήθηκε με τα δικαιώματα τους όπως τα αντιλαμβάνονται,  στο Αιγαίο και στην Κύπρο και έδωσε το πράσινο φως στον Ερντογάν  να τα υπερασπιστεί,  κάν