ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 19 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Από τον περιφερειάρχη, στον ψευτομουφτή και την "τούρκικη νεολαία"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Χρήστος Μέτιος

Το δρομολόγιο του νομάρχη Αδριανούπολης Γκιουνάι Οζντεμίρ είχε χαραχτεί από τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί, πριν την άφιξη του πρώτου στην πόλη μας και περιελάμβανε, ως είθισται, για Τούρκους αξιωματούχους, τις γνωστές επαφές μεταξύ επισήμων και ανεπισήμων φορέων

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ξεκίνησε τις επαφές του από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, για να τις ολοκληρώσει στο γραφείο του ψευτομουφτή Κομοτηνής και στην έδρα της αποκαλούμενης "τουρκικής νεολαίας". 


Το δρομολόγιο του νομάρχη Αδριανούπολης Γκιουνάι Οζντεμίρ είχε χαραχτεί από τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί, πριν την άφιξη του πρώτου στην πόλη μας και περιελάμβανε, ως είθισται, για Τούρκους αξιωματούχων, τις γνωστές επαφές μεταξύ επισήμων και ανεπισήμων φορέων. 


Συνάντηση του περιφερειάρχη με το νομάρχη Αδριανούπολης


Visa, κουνούπια και ζωονόσοι βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Κομοτηνή ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος με το νομάρχη Αδριανούπολης Γκιουνάι Οζντεμίρ.


Στη συνάντηση αναζητήθηκαν τρόποι εμβάθυνσης των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο όμορων περιοχών στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της διευκόλυνσης των μετακινήσεων, της ενέργειας, της διοργάνωσης εμπορικών εκθέσεων, της αντιμετώπισης των ζωονόσων και της καταπολέμησης των κουνουπιών και συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία και συνεργασία στο μέλλον.


Σε συνεργασία σε όλα τα παραπάνω θέματα, ελπίζει ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει καλύτερη συνεργασία σε προβλήματα όπως αυτό των ζωονόσων και της καταπολέμησης των κουνουπιών. 


Με τη σειρά του ο νομάρχης Αδριανούπολης μνημόνευσε τη συνεργασία που είχε με τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη και εξέφρασε για μία ακόμα φορά τα συλλυπητήρια του. Συζητώντας με τον κο Μέτιο αναφέρθηκε στις εργασίες του αγωγού φυσικού αερίου TAP, κάνοντας λόγο για πολύ σημαντικούς ενεργειακούς διαύλους. Παράλληλα μίλησε για την αναβίωση του "Δρόμου του μεταξιού". 


Τέλος μίλησε για τη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, προοπτική που χαρακτήρισε πολύ σημαντική. 


Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας της Περιφέρειας ΑΜΘ Αχμέτ Ιμπράμ και ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Μουσταφά Κατραντζή.  Το τέλος της συνάντησης με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, βρήκε τον νομάρχη Αδριανούπολης να επισκέπτεται στο γραφείο του τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και στη συνέχεια την έδρα της αποκαλούμενης "τουρκικής νεολαίας", όπου είχε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο.

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ημερολόγιο