ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2017 - 11:00
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗΣ ΣΕ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Από το ΔΠΘ οικονομικός σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώργος Σαραντίνης
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Τμήμα Οικονομικών

Τελείωσε το ΜΒΑ του και το διδακτορικό του στο Οικονομικό Τμήμα ΔΠΘ

Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Οικονομικό Τμήμα ΔΠΘ και πλέον είναι οικονομικός σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο λόγος για τον Γιώργο Σαραντίτη έναν νέο επιστήμονα από την Κομοτηνή που τελείωσε το ΜΒΑ του και το διδακτορικό του στο Οικονομικό Τμήμα ΔΠΘ. Πολύ πριν τελειώσει ακόμα όμως, γύρισε όλο τον κόσμο (Texas, Taiwan, Scotland, etc) δημοσίευσε την έρευνά του στα καλύτερα περιοδικά. Επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους για ένα internship στην Bank of England και εργάστηκε ήδη ως Economic Analyst στην Price Water house Coopers και πλέον είναι οικονομικός σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Όταν ακόμα ο κος Σαραντίνης ήταν υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ είχε επιλεγεί μέσα από πλήθος υποψηφίων διεθνώς για να εργαστεί ως intern για περίοδο 3 μηνών στην Bank of England, την κεντρική τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας. Η επιλογή του είχε γίνει μέσα από πολύ μεγάλο αριθμό αιτήσεων από όλο τον κόσμο και ακολούθησε και τηλεφωνική συνέντευξη πριν την τελική επιλογή.

Ο κ. Σαραντίτης στα πλαίσια της έρευνας για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής εργάστηκε μαζί με τους επιβλέποντες καθηγητές του επίκουρο καθηγητή Περικλή Γκόγκα και αναπληρωτή καθηγητή Θεόφιλο Παπαδημητρίου για την ανάπτυξη και εφαρμογή μιας νέας μεθοδολογίας (Threshold – Minimum Dominating Set) για τον αποτελεσματικό και έγκαιρο εποπτικό έλεγχο και πρόβλεψη κινδύνων και κρίσεων σε οικονομικά δίκτυα όπως τράπεζες, εθνικές οικονομίες, περιφέρειες, κλπ.

Κατά την παραμονή του στην Bank of England εργάστηκε στον τομέα του Structural Economic Analysis Division, Monetary Analysis (SEAD). Εκεί του ζητήθηκε να συνεργαστεί με τον τομέα ώστε να εφαρμόσει την παραπάνω μεθοδολογία που αναπτύσσεται στο τμήμα μας για την μελέτη και πρόβλεψη του πληθωρισμού και της ανεργίας στην βρετανική οικονομία.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αεικίνητος ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς,  γνώστης  βέβαια των προβλημάτων της αγοράς, με δυναμική παρουσία, αλλά και σκληρός διαπραγματευτής για τα προβλήματα των επαγγελματιών, σε κεντρικό επίπεδο

Ημερολόγιο