ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Απλήρωτοι από πέρσι εργαζόμενοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Εργαζόμενοι

Το θέμα αφορά τουλάχιστον 14 οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων που εργάστηκαν πέρσι αλλά δεν πληρώθηκαν ακόμα 

Δήμητρα Συμεωνίδου

"Μου χρωστάνε περίπου 400 ευρώ, το ποσό μπορεί να μην ακούγεται μεγάλο αλλά για μένα είναι απαραίτητο, όπως και για τους συναδέλφους μου". Εργάστηκε πέρσι μέσα στα χιόνια, με τις βροχές, σε δύσβατες και ορεινές περιοχές, σε δρόμους γεμάτους χιόνια, στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Κι όμως για την εργασία του αυτή δεν πληρώθηκε μέχρι σήμερα, σχεδόν έναν χρόνο μετά και ενώ ο χειμώνας είναι προ των πυλών και ενδεχομένως θα κληθεί και φέτος να συνδράμει στην αντιμετώπιση εκτάκτων και επειγουσών αναγκών.

Είναι ένας από τους απλήρωτους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης και μας εξέφρασε τα εύλογα παράπονά του. Εργάστηκε πολλές περισσότερες από το ωράριο του εργατοώρες, τα Σαββατοκύριακα και όποια στιγμή του ζητήθηκε σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, όμως δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ για αυτή τη δουλειά. Το θέμα, όπως πληροφορούμαστε αφορά τουλάχιστον 14 οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων που εργάστηκαν πέρσι αλλά δεν πληρώθηκαν ακόμα. 


Το κονδύλι αφορά στην αποζημίωση εργαζομένων που απασχολήθηκαν την περασμένη χρονιά για την αντιμετώπιση εκτάκτων και επειγουσών αναγκών και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει εγκριθεί, οφείλεται, όπως μαθαίνουμε, σε εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και όχι στην Επίτροπο η οποία έχει εγκρίνει το σχετικό ποσό. 


Απευθυνόμενος ο "Χ" στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αναγνώρισε το πρόβλημα, το οποίο πληροφορηθήκαμε ότι δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, ζήτησε και αναμένει να λάβει απαντήσεις αρμοδίως, για να απαντήσει, ως οφείλει, στα επιτακτικά ερωτήματα των εργαζομένων. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ξεκάθαρα κερδίζει στα σημεία,  στην επικοινωνία και δημιουργεί μεγαλύτερη δυναμική συσπείρωσης, με την παρουσία σημαντικών στελεχών από όλους τους νομούς,  στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, ομιλία, αλλά και την