ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΤΑ ΕΥΛΟΓΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Απειλούνται με πρόστιμο 2.000 ευρώ επειδή κυκλοφορούν στην εθνική οδό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φορτηγά
Εθνική Οδός
Πρόστιμο

Η διαδικασία χορήγησης ειδικής άδειας κυκλοφορίας των οχημάτων στην εθνική οδό μπορεί να διαρκέσει και ένα έτος, λένε και αναρωτιούνται τι θα γίνει σε αυτό το διάστημα 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Θέλουν να είναι σύννομοι, όμως η ελληνική γραφειοκρατία τους βάζει εμπόδια, με αποτέλεσμα να απειλούνται με την επιβολή βαρύτατων προστίμων. Μία νέα πραγματικότητα στο νομό Ροδόπης έχει διαμορφώσει απόφαση που εξέδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, με την οποία καθορίζονται τα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στα οποία ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει και τμήματα της Εθνικής Οδού στο νομό Ροδόπης και συγκεκριμένα: Τμήμα από όρια με Νομό Ξάνθης - Υφαντές - Α/Κ Δυτ. Κομοτηνής Εγνατίας Οδού -Κομοτηνή, Τμήμα από όρια με Ν. Ξάνθης - Ίασμος -διασταύρωση με Εθνική Οδό 2, Τμήμα από Κομοτηνή - Σάπες - Α/Κ Μέστης Εγνατίας Οδού, Τμήμα από Φύλακα - Στρύμη.

Και μπορεί να απόφαση ορθώς να ελήφθη για την αποτροπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό βαρέων οχημάτων από ξένες χώρες «για λόγους οδικής ασφάλειας, προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των χρηστών των οδών αυτών καθώς και την αποτροπή της επιβάρυνσης και υποβάθμισης του εγγύς οικιστικού περιβάλλοντος, όπως και της έντονης καταπόνησης και ταχείας φθοράς του οδοστρώματος του οδικού δικτύου». Όμως δεν προβλέφθηκαν οι περιπτώσεις των βαρέων οχημάτων που έχουν έδρα στη Ροδόπη και αναγκαστικά χρησιμοποιούν την εθνική οδό για καθημερινές ανάγκες, όπως για παράδειγμα τον ανεφοδιασμό με καύσιμα. 


Το πρόβλημα περιγράφει εύγλωττα ο Δημήτρης Στογιαννίδης από την εταιρεία μεταφορών Ερμής: "Το πρόβλημά μας είναι ότι είμαστε Κομοτηναίοι, είμαστε φορολογούμενοι, εδώ γεννηθήκαμε και εδώ θα πεθάνουμε και δεν έχουμε δικαίωμα με το φορτηγό να πάμε μέχρι το Σώστη. Πρέπει να βγάλουμε ειδική άδεια. Εμείς έχουμε την εταιρεία μεταφορών Ερμής, έχουμε περίπου 13 φορτηγά και για να πάμε να βάλουμε πετρέλαιο πριν το Σώστη κοντά στις γραμμές χρειάζεται άδεια αλλιώς πρόστιμο. 


Η Τροχαία ζητάει ειδική άδεια για να πάμε μέχρι το Σώστη, αλλιώς είσαι παραβάτης και μπορεί να σου επιβληθεί 2.000 ευρώ πρόστιμο. Πήγαμε στο μηχανολογικό για την έκδοση άδειας και χρειάζεται χίλια χαρτιά για να την βγάλουμε και για την έγκριση μπορεί να περάσει και ένας χρόνος. Η Τροχαία μας σταμάτησε πριν μερικές μέρες και μας ενημέρωσε για το πρόστιμο των 2.000 ευρώ και δεν μας το επέβαλλε για τελευταία φορά. Ποια είναι η παράβαση δεν μπορώ να καταλάβω και χρειάζεται άδεια από το υπουργείο Συγκοινωνιών. Τα δημοσίως χρήσεως κυκλοφορούνε παντού όπου υπάρχει εθνική οδός. Το υπουργείο για να σου δώσει άδεια χρειάζεται χρόνος, εμείς μέχρι τότε τι θα κάνουμε;"
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα