ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 3 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΔΙΚΤΥΟ

Αναβαθμίζεται το δίκτυο ηλεκτροδότησης από Κομοτηνή μέχρι Γρατινή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κομοτηνή
Γρατινή
Ρεύμα
ΔΕΗ

Οι εναερίτες της ΔΕΗ έπιασαν δουλειά, εκτελώντας εργασίες που θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε αναβάθμιση της εναέριας γραμμής ηλεκτροδότησης από την Κομοτηνή μέχρι την Γρατινή, προχωράει ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Κομοτηνής. Οι εναερίτες τεχνικοί αλλά και οι τεχνικοί εδάφους έπιασαν δουλειά, εκτελώντας εργασίες που θα διαρκέσουν περίπου έναν μήνα, όπως ενημερώθηκε σχετικά ο "Χ" από την προϊσταμένη ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής Γεωργία Ανδρέου. Η αναβάθμιση της συγκεκριμένης γραμμής, που καλύπτει τις ανάγκες μέρους της Κομοτηνής και των οικισμών μέχρι την Γρατινή, κρίθηκε απαραίτητη, λόγω των συχνών προβλημάτων που ανέκυπταν από τη λειτουργία της, προβλήματα που φυσικά είχαν αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. 
Να σημειώσουμε ότι παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, που έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) συνεχίζει την υλοποίηση των έργων του για την αναβάθμιση των υποδομών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Στην πόλη της Κομοτηνής είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την υπογειοποίηση των δικτύων, που θα καταστήσουν παρελθόν τα εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια και τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Με την υπογειοποίηση μειώνονται οι βλάβες, είναι πιο εύκολη η αποκατάστασή τους όταν προκαλούνται, περιορίζονται οι κίνδυνοι για τους πολίτες και αναβαθμίζονται αισθητικά οι περιοχές παρέμβασης. Ταυτόχρονα ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί μεγάλα προγράμματα βελτιώσεων των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ στην περιφέρεια του νομού Ροδόπης. Αυτά αφορούν τόσο στην αναβάθμιση των δικτύων της παραλιακής ζώνης, όσο και στην αναβάθμιση και την αλλαγή όδευσης των δικτύων του ορεινού όγκου, αλλά και δίκτυα που εμφανίζουν προβλήματα, όπως το συγκεκριμένο, μεταξύ Κομοτηνής και Γρατινής. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όταν η πολιτική ορολογία που χρησιμοποιείται για το διάλογο των πολιτικών αρχηγών και τις κόντρες τους στη Βουλή,  θυμίζει επίπεδο πεζοδρομίου, καφενείου  και λιμανιού,  ξεκάθαρα αποτυπώνει την αγωνία και το