fbpx Αναγνώρισαν την προσφορά του στην τοπική οικονομία, τον ανακήρυξαν επίτιμο δημότη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

Αναγνώρισαν την προσφορά του στην τοπική οικονομία, τον ανακήρυξαν επίτιμο δημότη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Αλεξανδρούπολης

Ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη στην Αλεξανδρούπολη έχει επενδύσει 32 εκ € για τα δύο ξενοδοχεία του που έως τώρα έχουν καταγράψει κύκλο εργασιών της τάξης των 57εκ €

Δήμητρα Συμεωνίδου

Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης είναι πλέον ο ιδρυτής του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη (ή Grecotel) Νίκος Δασκαλαντωνάκης. Η ανακήρυξή του έγινε σε μία σεμνή τελετή στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης σε συνέχεια της απόφασης που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο πριν από περίπου δύο μήνες. "Ευχαριστώ τον Θεό που σε έβγαλε στο δρόμο μου", είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, λίγο πριν απονείμει στον κο Δασκαλαντωνάκη το πρωτόκολλο της ανακήρυξής του και αφού προηγουμένως οι παριστάμενοι είχαν ενημερωθεί για το βιογραφικό του.

Ποιος είναι ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης
Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1936 και μαζί με τον αδερφό του άρχισαν την επιχειρηματική τους δράση στα μέσα της δεκαετίας του 1960 όντες μάλιστα οι πρώτοι που επένδυσαν στα παραθαλάσσια αγροτεμάχια του Ρεθύμνου. Από την Κρήτη ως τη Θράκη, σήμερα ο Όμιλος Grecotel λειτουργεί 32 ξενοδοχεία, δύο από τα οποία βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη αποτελώντας βασικό αιμοδότη της τοπικής της οικονομίας. Ο Όμιλος διαθέτει συνολικά 6.000 κλίνες και καταγράφει πάνω από 2 εκ διανυκτερεύσεις κατ' έτος.

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε το 2001 και κατάφερε να πάρει την χρήση του χώρου όπου σήμερα βρίσκεται το ξενοδοχείο Grecotel Egnatia, που λειτουργεί από το 2002. Τότε, η παραχώρηση της χρήσης στον Όμιλο είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, όμως σήμερα έχει αποφέρει ήδη 4.7 εκ € στα ταμεία του δήμου, ως χρηματικές αποζημιώσεις για τα ετήσια μισθώματα. Το 2007, ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη επέκτεινε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Αλεξανδρούπολη ανακαινίζοντας και λειτουργώντας το ιστορικό ξενοδοχείο "Αστήρ". 

Μέχρι σήμερα, από τον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη μόνο για την απασχόληση του ανθρώπινου δυναμικού στην Αλεξανδρούπολη έχουν καταβληθεί 24 εκ € σε μισθούς, επιδόματα και ασφαλιστικές εισφορές. 

Αυτή η προσφορά ήταν και ο λόγος για την απόδοση της τιμής στο πρόσωπό του, με τον κο Λαμπάκη να τονίζει ότι "ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που δεν κατάγονται από την Αλεξανδρούπολη, αλλά την έχουν βοηθήσει τόσο πολύ".

Αποδεχόμενος την τιμητική διάκριση, ο κος Δασκαλαντωνάκης εξήρε το φυσικό κάλλος της περιοχής, την εργατικότητα των κατοίκων της και τόνισε ότι "η πυξίδα της Grecotel δείχνει πάντα την Αλεξανδρούπολη ως σημείο επένδυσης".

Είπαν για τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη
Ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη κατέχει το 4% της τουριστικής αγοράς της Ελλάδας, ποσοστό που τον αναδεικνύει στον ισχυρότερο "παίκτη" της αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Μόνο στην Αλεξανδρούπολη έχει επενδύσει 32 εκ € για τα δύο ξενοδοχεία του που έως τώρα έχουν καταγράψει κύκλο εργασιών της τάξης των 57εκ €. 

Αυτή η προσφορά αναγνωρίστηκε από τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, που παρέστη στην τελετή και μεταξύ άλλων είπε: "Η προσφορά σας είναι σημαντική όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη, αλλά για όλη την Ανατολική Μακεδονία Θράκη, η οποία έχει μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης".

Στην ίδια τελετή παρέστη και ο διοικητής του ΔΣΣ Γεώργιος Καμπάς, που εξήρε την απόφαση του Ομίλου να επενδύσει στον Έβρο γιατί έχει "εθνικό πρόσημο και ενισχύει τις περιοχές της χώρας που έχουν εθνική σημασία".

Στην Αλεξανδρούπολη για την τελετή ταξίδεψε και ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κωνσταντίνος Τζανακούλης για να πει μεταξύ άλλων ότι "η Grecotel άλλαξε την οικονομία της Λάρισας" η οποία απέκτησε το πρώτο της πολυτελές ξενοδοχείο στις αρχές της δεκαετίας του 2000. 

Πρόκειται για το Imperial Λάρισα, που εξαιτίας του η θεσσαλική πόλη κατάφερε να κάνει "άνοιγμα" στον συνεδριακό τουρισμό.

Την τελετή της ανακήρυξης του Νίκου Δασκαλαντωνάκη σε επίτιμο δημότη Αλεξανδρούπολης παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κώστας Χατζημιχαήλ, επικεφαλής και σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεων (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης), εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών αρχών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.