ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αλλάζει το τοπίο του δημόσιου χώρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
δημόσιος χώρος
Βενιζέλου
Δήμος Κομοτηνής

Αλλαγή χωροθέτησης στις κολώνες οδοφωτισμού

Δήμητρα Συμεωνίδου

Το τοπίο του δημόσιου χώρου στην Κομοτηνή αλλάζει και οι τελευταίες αλλαγές αφορούν στον πεζόδρομου της Βενιζέλου. Εκεί εξελίσσονται από χθες εργασίες με μέριμνα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του αντιδημάρχου Γιάννη Μουρτίδη. 


Ο κος Μουρτίδης μας ενημέρωσε ότι αλλάζει η χωροθέτηση στις κολώνες οδοφωτισμού προκειμένου να υπάρχει επαρκής χώρος διέλευσης οχημάτων πυροσβεστικής, αστυνομίας και ασθενοφόρων. Ο χώρος αυτός ορίζεται στα 3,5 μέτρα και ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία. 


Προ ημερών ο Δήμος είχε αφαιρέσει τα παγκάκια στο πλαίσιο του σχεδίου απελευθέρωσης του πεζόδρομου για την ελεύθερη διέλευση οχημάτων άμεσης επέμβασης. Ειδικά για την Βενιζέλου ο αντιδήμαρχος είπε "ολοκληρώνονται οι εργασίες με τη μετακίνηση των κολωνών οδοφωτισμού".

Οι αλλαγές αυτές είναι που θέτουν καθυστερήσεις στην έκδοση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από ενδιαφερόμενους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.  


Λόγω της νομοθεσίας θα δούμε και άλλες αλλαγές σε δρόμους και τους πεζόδρομους, πάντα καθ' υπόδειξη της αρμόδιας επιτροπής.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δύο θλιβερές εικόνες, από άποψη περιεχομένου και ουσίας, με διχαστικό λόγο, αντίκρισαν οι περισσότεροι Έλληνες στους τηλεοπτικούς δέκτες.