ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αλλαγή του χρόνου στην εκκλησία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρωτοχρονιά
Μητροπολίτης
Αγία Παρασκευή

Ο μητροπολίτης ευχήθηκε το 2018 να είναι έτος ειρήνης, καταλλαγής, δικαιοσύνης, ευημερίας και προόδου της Θράκης, της Ροδόπης και της πατρίδας

Δήμητρα Συμεωνίδου

Αλλαγή του χρόνου στην εκκλησία έκανε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και μαζί του πιστοί που επέλεξαν να περάσουν προσευχόμενοι και σε κλίμα κατάνυξης την πρωτοχρονιά τους. 


Συγκεκριμένα περί της 10 το βράδυ της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάστησε κατά την ακολουθία του αναστάσιμου όρθρου της επομένης μέρας στο ναό Αγίας Παρασκευής, παρουσία μερικών δεκάδων πιστών που επέλεξαν να κάνουν αλλαγή του χρόνου στην εκκλησία. Στις 12 τα μεσάνυχτα στη μικρή εκκλησία εντός του ομώνυμου πάρκου της Κομοτηνής τελέστηκε η δοξολογία για την πρώτη μέρα του νέου έτους 2018. 


Ο μητροπολίτης πλαισιωμένος από ιερείς της μητρόπολης δοξολόγησε το όνομα του τριαδικού θεού που μας αξίωσε να εισέλθουμε σε νέο έτος και ευχήθηκε να είναι έτος ειρήνης, καταλλαγής, δικαιοσύνης, ευημερίας και προόδου της Θράκης, της Ροδόπης και της πατρίδας. Ακολούθως αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους πιστούς και τους μοίρασε πρωτοχρονιάτικες ατομικές πίτες. 
Νωρίτερα την ίδια μέρα ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Παγουρίων.


Στη συνέχεια μετέβη στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του ναού της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, όπου παρουσία του κλήρου, του σοφολογιότατου Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τσεμαλή, των τοπικών Αρχών του Νομού και της πόλης, των ιεροψαλτών και πιστού λαού, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη αγιοΒασιλόπιττα. Παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Γιώργος Πεταλωτής και Ευριπίδης Στυλιανίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφορίας Δήμου Κομοτηνής Γιώργος Ζηλούδης, η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρίνος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι αστυνομικών, πυροσβεστικών και στρατιωτικών Αρχών. 


Ο μητροπολίτης ευχήθηκε προς όλους τους παρευρισκόμενους η κάθε στιγμή αυτής της χρονιάς να αποτελέσει ένα σκαλοπάτι προς την αιωνιότητα, να γίνει μια ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι, αλλά και να ανακαλύψουμε το θέλημα του θεού σε κάθε στιγμή της. 
Οι εκπρόσωποι των Αρχών ευχαρίστησαν τον μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα για το πνευματικό έργο που επιτελεί στην περιοχή και επιβεβαίωσαν την πρόθεση αγαστής συνεργασίας με την τοπική Εκκλησία και κατά το νέο έτος 2018. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δάσκαλος με όλη τη σημασία της λέξης,  που είχε τον τρόπο του να μεταδίδει τις αστείρευτες γνώσεις του,  συγγραφέας, διανοούμενος,  άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν  ο Σαράντος Καργάκος.