ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ

Ακέφαλη η Διεύθυνση Υγείας Ροδόπης μετά τη συνταξιοδότηση του Φώτη Μελέγκου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διεύθυνση Υγείας Ροδόπης
Υγεία
Ροδόπη

Κωλυσιεργούν υποθέσεις που αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αντικαπνιστικό νόμο και άλλες υποθέσεις

Δήμητρα Συμεωνίδου

«Ακέφαλη» από την 1η Απριλίου μετά και τη συνταξιοδότηση του μέχρι πρότινος διευθυντή Φώτη Μελέγκου παραμένει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ροδόπης. Πρόκειται για μία υπηρεσία που αποτελείται από τα κάτωθι τρία τμήματα: α. Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού ελέγχου Π.Ε. Ροδόπης, β. Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων Π.Ε. Ροδόπης, γ. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Ροδόπης και με πολλές αρμοδιότητες, όπως γνωμοδοτήσεις για άδειες λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βεβαιώσεις για χρήση μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βεβαιώσεις καταλληλότητας Ι.Χ. αυτοκινήτων για τη μεταφορά τροφίμων-ποτών, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, κινητών καταστημάτων (καντίνες).

Υγειονομικοί έλεγχοι. Εφαρμογή του Ν. 3868/2010 για το κάπνισμα (διενέργεια ελέγχων, αποστολή καταστάσεων βεβαίωσης παραβάσεων στη ΔΟΥ, αποστολή καταστάσεων εβδομαδιαίων ελέγχων στο ΚΕΕΛΠΝΟ). Χορήγηση - διακοπή επιδομάτων Νεφροπαθών – Μεταμοσχευμένων.  Έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων.

Έκδοση αποφάσεων χορήγησης ναρκωτικών σε καρκινοπαθείς. Θεώρηση μπλοκ χορήγησης ναρκωτικών των ιδιωτών γιατρών, του Γενικού Νοσοκομείου Ροδόπης. Παρακολούθηση κίνησης ναρκωτικών και λοιπών φαρμάκων των φαρμακείων και του Γενικού Νοσοκομείου Ροδόπης. Τοποθετήσεις ιατρών για ειδικότητα. Αναγνωρίσεις πτυχίων και τίτλων. Άδειες ίδρυσης, λειτουργίας και ανακλήσεις ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών εργαστηρίων. Εποπτεία και έλεγχος αθλητικών – πολιτιστικών σωματείων και αστικών εταιρειών. Εποπτεία και έλεγχος Προνοιακών Ιδρυμάτων. Διενέργεια κοινωνικής έρευνας για εισαγωγή σε Δημόσιο Ίδρυμα ή σε Γηροκομείο. Σύνταξη εκθέσεων μετά από εισαγγελική παραγγελία. Έκδοση και θεώρηση αναπηρικών καρτών Α.Μ.Ε.Α. Εποπτεία, έλεγχος και χορήγηση άδειας λειτουργίας ιδιωτικών αθλητικών κέντρων (ιδιωτικών γυμναστηρίων και ιδιωτικών σχολών εκμάθησης αθλημάτων). Χορήγηση και ανάκληση άσκησης επαγγέλματος κοινωνικού λειτουργού.


Και ενώ άμεσα θα μπορούσε να προχωρήσει η πλήρωση της θέσης, αυτή καθυστερεί αναίτια, με συνέπεια να διατυπώνονται φόβοι για «μαγειρέματα» στην επιλογή διευθυντή. Αποδέκτης αυτών των φόβων έγινε ο «Χ» όπως και των εύλογων παραπόνων για μη ορθή λειτουργία της Διεύθυνσης ελλείψει προϊσταμένου. «Χωρίς διευθυντή και με τόσα αντικείμενα η Διεύθυνση της ΠΕ Ροδόπης δε μπορεί να λειτουργήσει, μαζεύονται τα προβλήματα», λένε στον «Χ» οι γνωρίζοντες της λειτουργίας της υπηρεσίας. 


Όσον αφορά την προσωρινή λύση, δηλαδή την πλήρωση της θέσης μέχρι την επιλογή του νέου προϊσταμένου, δεν βρέθηκε εκ των έσω, δηλαδή από το υπάρχον προσωπικό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ροδόπης, αλλά επιλέχτηκε από άλλη Διεύθυνση. Για όσο διάστημα η θέση παραμένει κενή ως προσωρινή διευθύντρια τοποθετήθηκε η Μαρία Σεβδυνίδου προϊστάμενη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ίσως με το δίκιο του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης ότι στο μεγαλύτερο Δήμο της Ροδόπης μετά το Δήμο Κομοτηνής, στον Δήμο Ιάσμου συγ

Ημερολόγιο