ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Αίτημα Ζαγναφέρη για δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης
Πυροσβεστική
Ξάνθη

"Από πλευράς πυρκαγιών, έχουμε θρηνήσει και θύματα και υλικές καταστροφές", κατήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης ζητώντας πίεση

Διονύσης Βοργιάς

Ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει το αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, αναφορικά με τη λήψη απόφασης για δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή του Δήμου Μύκης. Το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης πήρε σχετική θέση και θα αποστείλει στα συναρμόδια υπουργεία την απόφαση ως απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. 


"Όχι ένα αλλά εκατό θετικά μπορούμε να βρούμε από την ύπαρξη Πυροσβεστικού Σταθμού στο δήμο Μύκης", είπε ο κος Ζαγναφέρης, και δικαιολόγησε την αναγκαιότητα ύπαρξης Πυροσβεστικού Σταθμού ως εξής: "Δεν μπορεί αυτή η περιοχή να απέχει πάνω από 50 χλμ από την Πυροσβεστική Ξάνθης και ο δρόμος να μην είναι καλός. Όποιο ατύχημα έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από πλευράς πυρκαγιών, έχουμε θρηνήσει και θύματα και υλικές καταστροφές. Είναι αδιανόητο η περιοχή του Εχίνου να μην έχει Πυροσβεστικό Σταθμό. Θέλουμε να πάρουμε μία απόφαση, αλλά θέλω να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση κι όχι απλώς να πάρουμε μία απόφαση".


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Την ίδια ώρα που ο δήμος Μύκης παραμένει χωρίς Πυροσβεστικό Σταθμό, μία θετική είδηση ήρθε στην επιφάνεια την περασμένη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου. Τότε εγκαινιάστηκε επίσημα το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μύκης από το δήμαρχο Τζεμήλ Καπζά, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης  Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθη Γιαννακίδη.


Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μύκης είναι μια νέα δομή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, που ήρθε να συμπληρώσει τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα προσφέρονται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του Δήμου. Σκοπός του Κέντρου Κοινότητας πέρα από την υποδοχή – ενημέρωση – εξυπηρέτηση των ωφελουμένων είναι και η βελτίωση του βιοτικού επίπεδου τους με δράσεις που θα αποσκοπούν στην ένταξη τους, τόσο στον κοινωνικό ιστό, όσο και στην αγορά εργασίας.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ