fbpx Αγοράστε λαμπάδες, στηρίξτε τους Άγιους Θεόδωρους
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 11 Μαρτίου, 2017 - 11:00
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ

Αγοράστε λαμπάδες, στηρίξτε τους Άγιους Θεόδωρους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νατάσα Λιβεριάδου
Προσφορά
ΑμΕΑ
Σύλλογος Άγιοι Θεόδωροι

Με 3 ή 5 ευρώ ή ...όσα τραβάει η καρδιά σας, βοηθάμε τους συνανθρώπους μας


Πρόεδρος Ν. Λιβεριάδου: "Στόχος μας είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών"

 

Διονύσης Βοργιάς

Ιδρύθηκε το μακρινό 1981, κι έκτοτε επιτελεί αγαστό έργο, βοηθώντας τους συμπολίτες μας και αποτελώντας "εμπόδιο" στην ιδρυματοποίηση παιδιών. Πρόκειται για τον σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης Άγιοι Θεόδωροι, που ιδρύθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1981, από γονείς, κηδεμόνες και ευαισθητοποιημένους φίλους, ατόμων με αναπηρίες νοητικής  υστέρησης. Είναι φιλανθρωπικός σύλλογος ενταγμένος στο εθνικό μητρώο φορέων ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.


"Καρδιά" του συλλόγου και κινητήριος ...οικονομική δύναμη είναι τα μέλη του. Κόντρα στην κρίση ο σύλλογος ετοιμάζεται τον Σεπτέμβριο να εγκατασταθεί στη δικιά του στέγη.  "Ευελπιστούμε ότι μετά το Πάσχα, το κεντρικό κομμάτι της νέας μονάδας, με 300 τετραγωνικά μέτρα και πλήθος παροχών, θα είναι έτοιμο. Η πλήρης εγκατάσταση των παιδιών θα πραγματοποιηθεί, αν όλα πάνε βάσει προγραμματισμού, τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ξεκινάει και η νέα χρονιά. Ο αγώνας μας συνεχίζεται και για τα σπιτάκια του συλλόγου", μας ενημερώνει σχετικά με τη μετεγκατάσταση από τον Ροδίτη, η πρόεδρος Νατάσα Λιβεριάδου.


Παρόλα αυτά, τα λειτουργικά έξοδα είναι μια πραγματικότητα που κανείς δε μπορεί να αποφύγει. Ο καθένας από εμάς, μπορεί να στηρίξει στο μέτρο των δυνατοτήτων του τον σύλλογο. Όσοι μας διαβάζετε στο επόμενο διάστημα θα αγοράσετε μια λαμπάδα για τα παιδιά ή τα εγγόνια ή ακόμη και για σας τους ίδιους. Γιατί να μην αγοράσετε μια λαμπάδα ...προσφοράς; "Από αυτά ζούμε. Το Πάσχα φτιάχνουμε τις λαμπάδες μας και τα Χριστούγεννα τα ημερολόγιά μας, ώστε να καλύπτονται κάποια από τα λειτουργικά έξοδα. Επιβιώνουμε χάρη στον κόσμο που στηρίζει τον σύλλογο", τονίζει η πρόεδρος.


Με 3 ευρώ μπορείτε να ενισχύσετε τον σύλλογο, αγοράζοντας μια απλή πασχαλινή λαμπάδα, και με 5 ευρώ αγοράζοντας μια βαπτιστική, όλες χειροποίητες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να προμηθευτείτε τις λαμπάδες -εκτός από τον χώρο του συλλόγου στον Ροδίτη (2531033114)- και στα παρακάτω καταστήματα:


1. Λαγάκης Δ. ΑΕ Εμπόριο Τροφίμων -2ο χλμ Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης
2. Μαυρίδου Σοφία φούρνος- Αγίου Γεωργίου 9
3. Σεργκενλίδης. All about Home-Σοφίας Βέμπο 3


Δράσεις κοινωνικοποίησης
Στόχος του συλλόγου δεν είναι απλώς η φροντίδα, αλλά και η κοινωνικοποίηση των παιδιών που τον απαρτίζουν. Γι' αυτό πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις, όπως επισκέψεις σε θέατρα, μουσεία, χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Παράλληλα, προάγεται η αυτόνομη διαβίωση, στο πλαίσιο της οποίας, και σε συνεργασία με την τροχαία, θα γίνει μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής. Επίσης, στο προσεχές διάστημα θα γίνουν επισκέψεις στο εργοστάσιο της Βεργίνας και στο υδραγωγείο Κομοτηνής.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την έναρξη των διερευνητικών επαφών,  τόσο πληθαίνει η ατζέντα των διεκδικήσεων, των  προκλητικών ανακοινώσεων, αλλά και οι συχνές αναφορές για τη  μειονότητα της Θράκης.