ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 13 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

3.000 οικογένειες μουσουλμάνων δέχονται επισιτιστική βοήθεια

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής
μουσουλμάνοι
Ραμαζάνι

Από την Διαχειριστική Επιτροπή της Μουσουλμανικής Περιουσίας Μουφτείας Κομοτηνής


Κάθε μέρα, για τριάντα μέρες, μοιράζονται δέματα σε 100 οικογένειες

Διονύσης Βοργιάς

Περίοδο ραμαζανιού διανύουμε αυτό το διάστημα και οι μουσουλμάνοι της Ροδόπης, ως επιτάσσει η θρησκεία, νηστεύουν. Πρόκειται για ένα μήνα πολύ σημαντικό για όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, που αποτελεί περίοδο χαράς και τους δίνει την ευκαιρία να συγκεντρωθούν, όλοι μαζί φίλοι και οικογένειες, ώστε να γιορτάσουν από κοινού. 


Με ανυπομονησία περιμένουν κάθε χρόνο οι μουσουλμάνοι της Θράκης το ραμαζάνι, διότι είναι ένας μήνας διαφορετικός, ευλογημένος και γεμάτος από μαθήματα ζωής. Ο ρόλος της νηστείας είναι για να αντιληφθούν οι πιστοί το πώς ζουν στην καθημερινότητά τους οι φτωχοί συμπολίτες μας και με αυτό τον τρόπο να μάθουν να συμμερίζονται τους φτωχούς, να προσφέρουν σε αυτούς και να δρουν προς την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. 


Τους οικονομικά απόρους μουσουλμάνους της ευρύτερης περιοχής, βοηθάει για μία ακόμη φορά αυτή την περίοδο εορτών η Διαχειριστική Επιτροπή της Μουσουλμανικής Περιουσίας Μουφτείας Κομοτηνής, που συνολικά στην περίοδο του ραμαζανιού θα παράσχει επισιτιστική βοήθεια σε 3.000 οικογένειες μουσουλμάνων. 


Η βοήθεια κατά την περίοδο των εορτών είναι αυξημένη, ωστόσο η Διαχειριστική βοηθάει και κάθε μήνα, εκτός εορτών, συγκεκριμένες φτωχές οικογένειες.


Σχετικά μας ενημερώνει ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Σελίμ Ισά: "Η Διαχειριστική αναπτύσσει πολλές κοινωνικές δραστηριότητες, όπως η διανομή τροφίμων. Τακτικά έχουμε περίπου 150 οικογένειες απόρων στις οποίες δίνουμε επισιτιστική βοήθεια, όχι μόνο ενόψει του ραμαζανιού αλλά σε όλη την χρονιά, και τους δίνουμε όχι μόνο τρόφιμα αλλά και πρώτες ύλες κι άλλα πράγματα (π.χ. σχολικά είδη).

Κάθε μέρα από τις αρχές του ραμαζανιού μέχρι και τα τέλη του, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή, η Διαχειριστική μοιράζει σε εκατό οικογένειες τρόφιμα, καθημερινά. Δηλαδή συνολικά μιλάμε για περίπου 3.000 οικογένειες, οι οποίο βρίσκονται σε διαφορετικούς οικισμούς, δηλαδή μοιράζουμε στο Αλάν Κογιού, στον Ήφαιστο, στο κέντρο, και αλλού. 


Και η διανομή γίνεται πόρτα-πόρτα στο σπίτι του καθενός, γιατί πολύς κόσμος έχει ανάγκη, αλλά δεν θέλει να το δείξει, γι' αυτό κι εμείς πηγαίνουμε, χωρίς δημοσιότητα και χωρίς να μαθεύονται αυτοί στους οποίους δίνουμε τα τρόφιμα, κι αφήνουμε τα δέματα διακριτικά".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι