ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

240 οικογένειες έχουν δεχθεί βοήθεια από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κομοτηνής
Προσφορά

Δεύτερη μέρα του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ στήριξης στη Λέσχη Κομοτηναίων, σήμερα Παρασκευή

Διονύσης Βοργιάς

Περί τις 240 οικογένειες έχουν δεχθεί βοήθεια από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, που λειτουργεί στην Κομοτηνή από τον Απρίλιο του 2012. Με αυτό το στοιχείο, η κοινωνική λειτουργός Σουζάνα Μουρατίδου, αναδεικνύει τη σημασία της δομής για την κοινωνία της Κομοτηνής.


Πιο συγκεκριμένα, όπως μας εξηγεί η κα Μουρατίδου "από το ξεκίνημα της λειτουργίας του  κέντρου από το 2012 μέχρι σήμερα, η κρίση κρατά γέρα. Από το 2012 μέχρι σήμερα, έχουν απευθυνθεί στο κέντρο 240 οικογένειες, ενώ τον τελευταίο χρόνο γύρω στα 40 νέα περιστατικά".

Η ίδια δεν παρατηρεί αυξητική τάση, καθώς τόσο το 2012 όσο και το 2017 είναι ...έτη κρίσης. Πιο αναλυτικά δηλώνει ότι "δεν παρατηρούμε αυξητική τάση, αντίθετα παρατηρούμε μία συνεχή τάση να έρχονται συνεχώς άνθρωποι στο κέντρο, για να τους παράσχουμε τη βοήθειά μας".


Αναφορικά με το ποιά είναι η βοήθεια που παράσχουν, εξηγεί ότι αυτή δεν είναι μόνο υλική, όπως νομίζει αρκετός κόσμος: "Παρέχουμε μία γκάμα υπηρεσιών, εκτός από υλική βοήθεια, δηλαδή κοινωνικές - υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως ψυχολογική υποστήριξη, λογοθεραπεία, μαθήματα για τα παιδιά. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να παράσχουμε σχεδόν κάθε λογής στήριξη".


Επίσης, η κα Μουρατίδου αναφέρει ότι έχουν υπάρξει και περιστατικά όπου ανήλικος ζήτησε βοήθεια, όμως διευκρινίζει ότι η διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύπλοκη. 


"Κατ' εξαίρεση έχουν τύχει κάποιοι ανήλικοι που να ζητήσουν υποστήριξη, συνήθως έφηβοι, αλλά σε εκείνες τις περιπτώσεις γίνεται συνεργασία με την εκπαιδευτική δομή ή/και με τις αρχές των επιμελητών ανηλίκων και της εισαγγελίας, ώστε να δούμε πως μπορούμε να παρέμβουμε, γιατί από μόνο του ένα ανήλικο παιδί δε μπορεί να λάβει βοήθεια, καθώς πρέπει να υπάρχει αίτημα από γονείς ή κηδεμόνες", επισημαίνει.


ΜΠΑΖΑΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
Το χριστουγεννιάτικο bazaar του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, ξεκίνησε χθες Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου και συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου ώρες 11:00-18:00 στον χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων. 


Αυτή είναι η πέμπτη συνεχή χρονιά που λειτουργεί το μπαζάρ, κι έχει ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα "μεταφραστούν" σε τρόφιμα, τα οποία και θα παραδοθούν σε άπορες οικογένειες, για να περάσουν τα Χριστούγεννα λίγο πιο όμορφα.


Οι φίλοι και εθελοντές του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής ετοίμασαν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα είδη για να χαρίσουμε όμορφα και πρωτότυπα δώρα τις ημέρες των γιορτών. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ