ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα επέλεξαν για την γιορτή της γυναίκας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μισέλ Ομπάμα
γιορτή γυναίκας
Βιβλιοπαρουσίαση

Σάββατο 9 Μαρτίου, Λέσχη Κομοτηναίων

Δήμος Μπακιρτζάκης

Eνόψει της γιορτής της γυναίκας, οι Daughters of Penelope Komotinis Niriides Chapter 423, σε συνεργασία με το βιβλιοχαρτοπωλείο Δημοκρίτειο πραγματοποιούν την παρουσίαση του βιβλίου της  Μισέλ Ομπάμα "Becoming - Η δική μου Ιστορία", το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στον 2ο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων.

Θα μιλήσουν οι Ελευθερία Μιχέλη Μπότσαρη, δικηγόρος, διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και πρόεδρος των Daughters of Penelope Komotinis Niriides Chapter 423, Σοφία Μενεσελίδου, φιλόλογος - δημοτική σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής,  Φελίνα Καζάκου, σύμβουλος Επιχειρηματικής Στήριξης, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Κομοτηνής, Ζωή Ρωσσίδου, φιλόλογος. Την εκδήλωση  θα χαιρετίσουν η DOP Hellas District Liaison Μαρία Σοφιανού και η DOP Grand President Demi Thomas. 

Για την στόχευση της εκδήλωσης η κα Μιχέλη - Μπότσαρη λέει "οι θυγατέρες της Πηνελόπης - οι Νηρηίδες της Κομοτηνής έχουν πάντα στόχο να συμβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης. Ζούμε σε μια πόλη που είναι μακριά από τα κέντρα γι' αυτό προσπαθούμε ό,τι είναι εφικτό και ό,τι περνάει από το χέρι μας να το φέρνουμε εδώ στην πόλη. Το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα "Becoming - Η δική μου ιστορία" αποτελεί ένα γεγονός και είναι ευχάριστο να έρθει στην περιοχή μας και να γίνει γνωστό στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό".

Για το ίδιο το βιβλίο η κα Μιχέλη - Μπότσαρη αναφέρει "μας περιγράφει τον τρόπο που έζησε πολλές καταστάσεις που δεν ήταν πάντοτε όπως τις περίμενε και μας δείχνει ένα τρόπο πως εκείνη μπόρεσε να ξεπεράσει και να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που είχε στη ζωή της. Ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται και σε άντρες και σε γυναίκες και συναρπάζει το ίδιο το κοινό. Περιγράφει με έναν μοναδικό τρόπο τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα. Αυτό το βιβλίο που έγινε best seller έχει μεταφραστεί σε 31 γλώσσες, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018. Την πρώτη μέρα πούλησε 9 αντίτυπα το δευτερόλεπτο και 725 το πρώτο 24ωρο. Την δεύτερη εβδομάδα πουλήθηκαν 2 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Παρουσιάζει δηλαδή ένα έντονο ενδιαφέρον και εμείς σκεφτήκαμε να το κοινωνήσουμε στο τοπικό αναγνωστικό". 

Η πρόεδρος των Daughters of Penelope" Komotinis Niriides Chapter 423 καταγράφει ότι η εκδήλωση αυτή έχει ήδη προκαλέσει πολύ θετικά συναισθήματα και αναδεικνύει το μήνυμα ότι "ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών υπάρχει στην θεωρία, στην πράξη όμως υπάρχει πολύ δρόμος που πρέπει να διανυθεί και πρέπει πρώτα οι ίδιες οι γυναίκες να το πιστέψουν, ότι δεν υπάρχουν πλέον αυτά τα στερεότυπα. Με τις σταθερές αξίες που έχουν στην ζωή τους να δείξουν ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μέσα στα δύο φύλα. Στην Κομοτηνή πρέπει να γίνουν προσπάθειες, υπάρχουν γυναίκες που υφίστανται τις διακρίσεις σε όλους τους τομείς. Πρέπει όμως οι ίδιες να πιστέψουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυτές οι διαφορές και σε δεύτερη φάση να αναζητούν αυτή την ίση αντιμετώπιση με το ανδρικό φύλο". 

"Becoming - Η δική μου Ιστορία"
Μια προσωπική, δυνατή αυτοβιογραφία από την πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, που μπορεί να εμπνεύσει…

Μέσα από μια γεμάτη νόημα και επιτεύγματα ζωή, η Michelle Obama έχει αναδειχθεί σε μια από τις πιο εμβληματικές και συναρπαστικές γυναίκες της εποχής μας. Ως Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής – η πρώτη Αφροαμερικανή που υπηρέτησε σε αυτό το αξίωμα – συνεισέφερε στη δημιουργία του πιο φιλόξενου και χωρίς αποκλεισμούς Λευκού Οίκου στην ιστορία και παράλληλα εδραιώθηκε ως ισχυρός υποστηρικτής για τις γυναίκες και τα κορίτσια στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταβάλλοντας δραματικά τους τρόπους με τους οποίους οι οικογένειες επιδιώκουν μια πιο υγιή και δραστήρια ζωή, ενώ στάθηκε δίπλα στον σύζυγό της όσο εκείνος καθοδηγούσε την Αμερική σε κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές. Ταυτόχρονα μεγάλωνε δυο “προσγειωμένες” κόρες κάτω από την αδυσώπητη ματιά των μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

Στην αυτοβιογραφία της, ένα βαθυστόχαστο έργο συναρπαστικής αφήγησης, η Michelle Obama προσκαλεί τους αναγνώστες στον προσωπικό της κόσμο, εξιστορώντας τις εμπειρίες που την διαμόρφωσαν – από την παιδική της ηλικία στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο, την εποχή που ως στέλεχος εξισορροπούσε τις απαιτήσεις της μητρότητας με αυτές της εργασίας, ως την εποχή που ζούσε στην πιο διάσημη διεύθυνση στον κόσμο.

Με αδιαμφισβήτητη ειλικρίνεια και πνευματώδη ζωντάνια περιγράφει τους θριάμβους και τις απογοητεύσεις της, δημόσιες και ιδιωτικές, ξεδιπλώνοντας ολόκληρη την ιστορία της όπως την έχει ζήσει – με τις δικές της λέξεις και υπό τους δικούς της όρους. Ζεστή, συνετή και αποκαλυπτική. Το βιβλίο της “Becoming” είναι ένας ασυνήθιστος, ενδόμυχος απολογισμός από μια γυναίκα με ψυχή και περιεχόμενο, η οποία έχει κατ' εξακολούθηση ξεπεράσει τις προσδοκίες και της οποίας η ιστορία μας εμπνέει να κάνουμε το ίδιο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι