ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Το τρίπτυχο "ενημέρωση, πρόληψη και έγκυρη διάγνωση", αναδεικνύει η Αντικαρκινική Εταιρεία Ροδόπης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αντικαρκινική Εταιρία Ροδόπης
Κοπή πίτας

Φωταγωγήθηκε για 24 ώρες το δημαρχείο Κομοτηνής, ετήσια κοπή της βασιλόπιτας για μέλη και φίλους του τοπικού παραρτήματος στη Λέσχη Κομοτηναίων

Δήμος Μπακιρτζάκης

Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου επέλεξε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία παράρτημα Ροδόπης να πραγματοποιήσει την ετήσια κοπή της βασιλόπιτας. Μέλη και φίλοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων, για αναδείξουν το μήνυμα της ημέρας που δεν ήταν άλλο από το ότι ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί. Αυτό θέλησε να αναδείξει και διά του λόγου του ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Οδυσσέας Κουτσογιάννης, λέγοντας πως πλέον ανήκουν στο παρελθόν οι νοοτροπίες που θέλουν τον καρκίνο ως "κακιά αρρώστια", αλλά και τους ασθενείς, κυρίως γυναίκες που νοσούσαν από καρκίνο του μαστού να ντρέπονται να μιλήσουν για την ασθένειά τους. 

Για την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, μίλησε ο κος Κουτσογιάννης, καταρχήν μέσω της αυτοεξετάσης και κυρίως μέσα από προληπτικές εξετάσεις.  Άλλωστε η έγκυρη διάγνωση και πρόληψη είναι κεντρικοί στόχοι της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρεία, γι’ αυτό και ένα πολύ μεγάλο μέρος των δράσεών της σχετίζεται με την ενημέρωση του κοινού ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Το Τμήμα Ροδόπης φροντίζει να ευαισθητοποιεί τους κατοίκους ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα ορεινά χωριά της Ροδόπης που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην ενημέρωση, ώστε να προσφέρει έγκαιρη πληροφόρηση και να αποφευχθεί μία μη αναστρέψιμη κατάσταση. 

Το τρίπτυχο "ενημέρωση, πρόληψη και έγκυρη διάγνωση", θέλησε να αναδείξει και μέσω αυτής της εκδήλωσης η Αντικαρκινική Εταιρεία Ροδόπης και το έπραξε παρόντων μελών και φίλων, αλλά και εκπροσώπων Αρχών, όπως η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου, η υποψήφια δήμαρχος Ελένη Λαφτσή, ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Μανανάς, η επικεφαλής της παράταξης "Εμείς...η πόλη" Φελίνα Καζάκου, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος επιχειρηματίας Νίκος Παπακωνσταντίνου, το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου κ.ά.

Νωρίτερα της ίδιας μέρας το δημαρχείο της Κομοτηνής φωταγωγήθηκε και παρέμεινε έτσι για 24 ώρες. Η δράση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αυτοί οι  ανούσιοι  επικοινωνιακοί  καυγάδες να μην υπήρχαν στο πολιτικό μας σύστημα και ίσως όλα θα πήγαιναν καλύτερα σε αυτή τη χώρα.