fbpx Τιμήθηκε η μνήμη των εκλιπουσών εθελοντριών Φ. Κουτλογεωργίου και Ελ. Αντωνιάδου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τιμήθηκε η μνήμη των εκλιπουσών εθελοντριών Φ. Κουτλογεωργίου και Ελ. Αντωνιάδου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αντώνιος Αυγερινός

Παρών στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Ερυρθού Dr Αντ. Αυγερινός που ζήτησε από όλους να παραδειγματιστούμε από την ζωή των δύο εθελοντριών

Την μνήμη δύο εκλιπουσών εθελοντριών του, της Φωτεινής Κουτλογεωργίου και της Ελένης Αντωνιάδου, τίμησε το παράρτημα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων, ενώ – μεταξύ πολλών – στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος της κεντρικής διοίκησης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιος Αυγερινός.

Με δώρα το παράρτημα Κομοτηνής
Απευθυνόμενη προς τους παρευρισκόμενους η πρόεδρος ΔΣ του περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής Κλάρα Τζελέπη δήλωσε πως «η σύγχρονη ελληνική ιστορία είναι συνυφασμένη με την παρουσία και την πολυποίκιλη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος – έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρό του – στοχεύει στην ουσιαστική προσφορά. Σε μία εποχή δοκιμασίας, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά κυρίως για την ίδια την κοινωνία, οραματιζόμαστε η ‘αγκαλιά’ του Ερυθρού Σταυρού, να φτάσει σε κάθε συμπολίτη μας που δοκιμάζεται».

Έκανε λόγο για «ανιδιοτελή προσφορά εθελοντών» κι αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δύο εκλιπούσες, η μνήμη των οποίων τιμήθηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης. Στην μνήμη τους έγιναν και κάποιες δωρεές από το τμήμα και συγκεκριμένα: Ένα διασωστικό γιλέκο, μία μάσκα απεγκλωβισμού, νοσοκομειακός ιματισμός, καθώς και τα αναλώσιμα για ένα διασωστικό φαρμακείο (το οποίο προσέφερε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης). Παραδόθηκαν προς: ΕΚΑΒ Θράκης, Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Τροχαία Κομοτηνής.

Αντ. Αυγερινός: «Ο εθελοντισμός είναι πορεία ζωής»
Στους παρευρισκόμενους απευθύνθηκε και ο πρόεδρος της κεντρικής διοίκησης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιος Αυγερινός. Ανέδειξε τα κύρια χαρακτηριστικά του Ερυθρού Σταυρού «ανθρωπισμός, αμεροληψία, εθελοντισμός, ενότητα, ουδετερότητα, παγκοσμιότητα», για να πει ότι αυτές τις «βασικές θεμελιώδεις αρχές τις ακολούθησαν κατά γράμμα» από γεννήσεως του Ερυθρού Σταυρού, όπως και τα 142 συναπτά έτη δράση στην ελληνική επικράτεια. «Η γνώση του ένδοξου αυτού παρελθόντος συνιστά για εμάς δίδαγμα ζωής», διαμήνυσε, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις εκλιπούσες χαρακτηρίζοντάς τες «φωτεινή πυξίδα στην δική μας πορεία» και «τεράστιες προσωπικότητες εθελοντισμού και ανθρωπισμού – διαχρονικά παραδείγματα ήθους, που ενέπνευσαν πολύ κόσμο και θα αποτελούν εσαεί ένα φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και δράσης».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης χαρακτήρισε τον εθελοντισμό ως «προσφορά ζωής» και ζήτησε από όλους «να ενισχύουμε το εθελοντικό πνεύμα της πατρίδα μας» και μετέφερε το μήνυμά του για το παρόν του Ερυθρού, λέγοντας «σήμερα καλούμαστε να γίνουμε άξιοι συνεχιστές αυτής της μεγάλης παράδοσης και παρακαταθήκης» και μη κρύβοντας πως «αυτό το δέος που κάποτε αισθανόταν η ελληνική κοινωνία για τον Ερυθρό Σταυρό να αναζωπυρωθεί, μέσα από καίριες κοινωνικές παρεμβάσεις. Κι αυτό θα το πράξουμε».

Χαιρετισμός από τον μητροπολίτη
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, στο κοινό απευθύνθηκε και ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων. Αφού μετέφερε τις πατρικές του ευχές, εξήρε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συγκεκριμένα του παραρτήματος της Κομοτηνής, λέγοντας ότι «τους βλέπουμε παντού, ακόμη κι όταν πάμε να ρίξουμε τον σταυρό στην θάλασσα, είναι εκεί για την οποιαδήποτε δύσκολη ώρα», αναφερόμενος στους Ερυθροσταυρίτες και τις Ερυθροσταυρίτισσες του τοπικού παραρτήματος.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πολιτικά,  ψηφοθηρικά και τοπικά εκλογικά, η  οποιουδήποτε άλλου παιχνίδια,  το έχουμε γράψει κατ’επανάληψη,  δεν πρέπει να παίζονται στις πλάτες των παιδιών και της εκπαίδευσης,  ιδιαίτερα της μειονοτικής.