ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 11 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΧ

Συναυλία προς στήριξη καρκινοπαθών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών ΑΜ-Θ
Ωδείο Κόψα
Αντικαρκινική Εταιρία Ροδόπης

Δ. Κόψας: «Στόχοι μας να βοηθάμε κοινωφελείς σκοπούς και να αναβαθμίζουμε τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής»


Κλασική και θρησκευτική μουσική παρουσιάστηκαν στο ΡΕΞ
 

Διονύσης Βοργιάς

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - παράρτημα Ροδόπης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών ΑΜ-Θ, διοργάνωσαν συναυλία κλασικής θρησκευτικής μουσικής, το βράδυ της Παρασκευή 7 Απριλίου, στο ΡΕΞ. Εκτός από το πολιτιστικό υπόβαθρο της συναυλίας, έντονο ήταν και το φιλανθρωπικό, αφού τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν ήταν προς ενίσχυση της αντικαρκινικής.

 


"Ο σκοπός είναι προφανής, να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα χρήματα γίνεται, για κοινωφελείς σκοπούς. Εμείς δραστηριοποιούμαστε εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια, και οργανώσαμε μια πολύ μεγάλη παράσταση με ξεχωριστά πράγματα. Για παράδειγμα παρακολουθούμε την πρώτη πανελλήνια εκτέλεση ενός έργου του Μπαχ, αλλά και πολλά ακόμη έργα θρησκευτικού περιεχομένου λόγω των ημερών", μας επισημαίνει ο ιδιοκτήτης του ωδείου Κόψα, Δημήτρης Κόψας, και συμπληρώνει ότι "στόχος μας είναι αφενός να βοηθάμε στους κοινωφελείς σκοπούς κι αφετέρου να αναβαθμίζουμε τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής".


Στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης στάθηκε η Εύη Σακελάρη - Μάινα, γραμματέας Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας - παράρτημα Ροδόπης. "Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μας αυτή τη συναυλία. Ήταν έμπνευσή μας και ήρθαμε σε επικοινωνία με τον πρόεδρου του Συλλόγου Μουσικών ΑΜ-Θ κ. Τρικούπη, ο οποίος ανταποκρίθηκε με μεγάλη θέρμη στο κάλεσμά μας. Έτσι οργανώθηκε αυτή η βραδιά, όπου τα έσοδά της διατίθενται προς στήριξη του έργου της αντικαρκινικής", ενώ πρόσθεσε ότι μπορείτε κι εσείς να στηρίξετε μόλις με ...πέντε ευρώ. "Προσπαθούμε πάντοτε να βοηθάμε τους πάσχοντες, ιδίως όσους είναι άποροι και δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα. Η στήριξή μας είναι αποκλειστικά από τη συνεισφορά των μελών μας κι από δωρεές. Η ετήσια συνδρομή μας είναι μόνο πέντε ευρώ τον χρόνο, έχουμε 300 μέλη, κι ευελπιστούμε να αυξηθούν", είπε.


Το πρόγραμμα περιλάμβανε οργανικές και φωνητικές συνθέσεις κορυφαίων μουσουργών της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής, όπως των Bach, Handel, Mozart, Schubert και Schuman. Μεταξύ άλλων ερμηνεύτηκε μία άγνωστη στο ευρύ κοινό μελοποίηση του «Κύριε ελέησον» από τον Mozart, την οποία συνέθεσε ο μεγαλοφυής συνθέτης σε ηλικία μόλις δέκα ετών για τετράφωνη χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων. 


Συμμετείχαν ως σολίστ η Ριψιμέ Ντανιελιάν, η Μαρία Ντίμοβα, η Στέλλα Αδαμίδου, η Ιωάννα Τσιλιμίγκα, ο Θεοφάνης Ρορόπουλος, ο Βαγγέλης Μάμμος και η Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης και του Ωδείου Κόψα Κομοτηνής, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τρικούπη.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, του Δήμου Κομοτηνής (μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού) και της Πολιτιστικής Κίνησης Νομού Ροδόπης. 


Αν θέλετε να στηρίξετε κι εσείς την αντικαρκινική Ροδόπης, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6939348386.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε