ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ

Στην πόλη του μεταξιού το 11ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα
Σουφλί
Θρακική Εστία Σουφλίου
Δήμος Σουφλίου

Διοργανωτές του Ανταμώματος είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και η Θρακική Εστία Σουφλίου με την συμπαράσταση του Δήμου Σουφλίου

Στην πόλη του Σουφλίου θα πραγματοποιηθεί το 11ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα το διάστημα από 28 έως 30 Ιουνίου. Διοργανωτές του Ανταμώματος είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και η Θρακική Εστία Σουφλίου με την συμπαράσταση του Δήμου Σουφλίου.

Το πρόγραμμα του Ανταμώματος περιλαμβάνει:

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019
11.00 | Δημοτικό Μουσείο «Αρχοντικό Μπρίκα»
Έναρξη ανταμώματος. Συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Σουφλίου, του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων και του προέδρου της Θρακικής Εστίας Σουφλίου.
11.30 | Δημοτικό Μουσείο «Αρχοντικό Μπρίκα»
Έκθεση κοσμήματος. Το Τμήμα Κοσμήματος της Θρακικής Εστίας Σουφλίου θα μας παρουσιάσει τα αριστουργήματα του.
21.00 | Κεντρική πλατεία Σουφλίου
Συναυλία
Ένα ταξίδι στη παράδοση από το χθες στο σήμερα παρουσιάζουν οι καλλιτέχνες Μιχάλης Ηλιάσκος (κιθάρα, φωνή). Σωτήρης Ιντζούδης (γκάιντα, καβάλι και φωνή). Φώτης Ντεφίδης (νταούλι, γκάιντα και κρουστά) και Βαγγέλης Δροσάκης (κλασική κιθάρα, βιολί, μπουζούκι, φλογέρα, μπαγλαμαδάκι).
Το μουσικό ταξίδι αφορά τη Θράκη και διασκευές τραγουδιών με τη δεξιοτεχνία όλων των μουσικών οργάνων όμως και τη χαρά του κόσμου να τραγουδήσει και γιατί όχι να χορέψει στους ρυθμούς της παράδοσης και όχι μόνο.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019
12.00 | Δημαρχείο Σουφλίου
Παρουσίαση Βιβλίου «Θρακιώτ’ κα μαϊρέματα. Γευστικές περιπλανήσεις στην Θράκη με όχημα την  ντοπιολαλιά της Χρυσούλας Μαμούγκα».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Βάγια Ζήκα πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Έβρου, Δημοσθένης Αρχοντούλης μουσικολόγος, διευθυντής ορχήστρας. Την συζήτηση συντονίζει η Μαρία Αντωνιάδου, εκπαιδευτικός.
18.30-19.00 | Αφίξεις συλλόγων στην πόλη του Σουφλίου.
19.00-19.10 | Υποδοχή εικόνας Παναγίας Κοσμοσώτηρας στην πλατεία Μεσοχωρίου
19.30-20.30 | Εσπερινός στο ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου
20.30 | Σημεία εκκίνησης παρέλασης
Παρέλαση Συλλόγων από τα σημεία εκκίνησης ως το Δημοτικό Στάδιο «Δημήτριος Μπακιρτζής».
21.00-21.15 | Δημοτικό Στάδιο «Δημήτριος Μπακιρτζής»
Κεντρική εκδήλωση - Τελετή έναρξης
Χορευτικό Πρόγραμμα Ανταμώματος: Συρτός, Σουλτάνα Σουφλιουτούδα, Ζωναράδικος, Τρεμουλιαστός, Καρσιλαμάς, Συγκαθιστός (Ελεύθερος)
22.00 | Γλέντι για όλους. Συμμετέχει η Εβρίτικη Ζυγιά και η Λίτσα Ουλιανούδη.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019
12.00 | Δημοτικό Στάδιο «Δημήτριος Μπακιρτζής»
Αποχαιρετιστήριο γλέντι συλλόγων. Συμμετέχει η Εβρίτικη Ζυγιά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταπέλτης εναντίον της Τουρκίας θα είναι το  κείμενο που θα συνυπογράψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το μνημόνιο με τη Λιβύη,  σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών,  όπως αναφέρει  το πρακτορείο Reute