fbpx Στ. Κραουνάκης: «Είμαι πολύ θυμωμένος με όλο το φάσμα της πολιτικής μας εκπροσώπησης»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:00
ΡΑΔΙΟ ΧΡΟΝΟΣ 87.5 FM

Στ. Κραουνάκης: «Είμαι πολύ θυμωμένος με όλο το φάσμα της πολιτικής μας εκπροσώπησης»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κραουνάκης Σταμάτης
κορωνοϊός
Πανδημία

Μίλησε για τον νέο δίσκο του, καθώς και γα την πανδημία και το lockdown

Δήμος Μπακιρτζάκης

Ο γνωστός σε όλη την Ελλάδα μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm σε μια συνέντευξη με πολλές θεματικές. Ο καλλιτέχνης έχει ιδιαίτερη αγάπη για την Κομοτηνή και αυτό το έχει δείξει ουκ ολίγες φορές.

Πριν από λίγο καιρό ο κος Κραουνάκης κυκλοφόρησε το νέο του δίσκο με τίτλο «Γιορτή στα σπίτια». Ο δίσκος περιλαμβάνει 14 τραγούδια και πολλούς γνωστούς ερμηνευτές.

«Είναι ένα cd αληθινή γιορτή»
«Είχαμε μια πραγματική έξοδο της αγοράς, αλλά ακόμα και τώρα χωρίς αγορά, το διαδικτυακό μαγαζί της εταιρείας που μας κυκλοφόρησε, ‘χαλάει’ κόσμο το cd μας. Και το λέω με καμάρι, γιατί είναι διπλή τιμή να σε προτιμάει μια κοινωνία την ώρα που δεν είναι εύκολο να σε έχει μπροστά της», τόνισε ο κος Κραουνάκης μιλώντας για τον νέο δίσκο του.

«Καταρχήν πιστεύω ότι είναι ένα cd αληθινή γιορτή, έχει πάρα πολύ καλούς ερμηνευτές (Βιτάλη, Μητσιά, Δεληβοριά, Γεροντίδη, Καραθανάση) κα. Στίχοι αγάπης, στίχοι ερωτικοί, στίχοι ενθουσιώδεις. Ωραίες στιγμές», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο του λόγου του μιλώντας για τον τίτλο του δίσκου είπε «ο τίτλος ονομάστηκε ‘Γιορτή στα σπίτια’, γιατί ήμασταν όλοι μέσα έπρεπε να γιορτάσουμε αυτόν τον εγκλεισμό για να το πω έτσι. Με έναν απολογισμό του τώρα μπορώ να πω ότι αυτή η υποχρεωτική λόγω πανδημίας ‘φυλακή’ δοκίμασε πολύ τους χαρακτήρες μας. Δηλαδή σε άλλους φώτισε έναν καλό, έναν φωτεινό εαυτό, ένα ελπιδοφόρο εαυτό και σε άλλους έβγαλε έναν πολύ κακό εαυτό. Δηλαδή είχαμε από όλες τις μπάντες δείγματα πολλαπλών εκδηλώσεων χαρακτήρων».

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην έμπνευση που οδήγησε σε αυτόν τον νέο δίσκο. «Ένας δημιουργός τι άλλο μπορεί να κάνει από την στιγμή που είναι μέσα; Η  έμπνευση είναι υποχρεωτική για έναν άνθρωπο που είναι δημιουργός. Δεν είναι πεταλούδα να την πιάσεις με την αποχή. Η έμπνευση είναι εκεί κάθε στιγμή είσαι υποχρεωμένος να είσαι κοντά της και να είναι κοντά σου», δήλωσε.

«Γίνανε κουτά πράγματα που κοστίσανε»
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στο δεύτερο lockdown που ζούμε, που η κυβέρνηση μάλιστα είχε ανακοινώσει ουκ ολίγες φορές ότι δεν θα εφαρμόσει, αλλά εν τέλει έθεσε σε ισχύ.

«Στην πρώτη καραντίνα πειθαρχήσαμε. Αλλά δεν είναι θέμα πειθαρχίας γιατί και τώρα πειθαρχήσαμε. Στην πρώτη καραντίνα δεν είχε ‘καλπάσει’ η πανδημία με αυτόν τον τρόπο που καλπάζει τώρα.  Μετά ξεσάλωσε η κατάσταση, αρχίσανε το πόσο καλοί είμαστε κτλ. Ένα καλοκαίρι παράξενο. Γίνανε κουτά πράγματα που κοστίσανε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Είμαι πολύ θυμωμένος με όλο το φάσμα της πολιτικής μας εκπροσώπησης»

Ο κος Κραουνάκης σχολίασε και την πολιτική της κυβέρνησης και στην διαχείριση της πανδημίας, αλλά έδωσε και την δική του γενικότερη σκοπιά.

«Είμαι αντικυβερνητικός. Είμαι πολύ θυμωμένος με όλο το φάσμα της πολιτικής μας εκπροσώπησης σε πολλαπλά επίπεδα. Πιστεύω σε πάρα πολλά σημεία όλος ο πολιτικός μας κόσμος αυτήν την στιγμή είναι κατώτερος των περιστάσεων. Με 100 νεκρούς την ημέρα δεν βγαίνεις να συζητάς για τα σπίτια ή για τα νοίκια τους, αυτό είναι ένα παράδειγμα πρόσφατο», επεσήμανε.

Έδωσε, όμως, κι ένα ακόμη παράδειγμα προκειμένου να γίνουν πιο κατανοητά τα λεγόμενά του. «Έρχεται ένα άνθρωπος στην Ελλάδα που δεν ξέρει κανέναν και βλέπει στο κοινοβούλιο αυτούς τους δύο ανθρώπους να ανταλλάζουν πυρά. Εγώ απαντώ κάτι που δεν τιμά κανένα από τους δύο. Έχω τύχει να είμαι φίλος με ανθρώπους που ήταν σε κοινοβούλια σε εποχές που οι πολιτικοί είχαν πολιτικό ανταγωνισμό».

«Θα βρούμε τρόπο να επικοινωνήσουμε όσο καιρό δεν μας επιτρέπεται»

Ο συνθέτης κλήθηκε να σχολιάσει και την κατάσταση που επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο τώρα που έχει περιορίσει τις δράσεις του και τις εκδηλώσεις του, εξαιτίας της πανδημίας.

«Θα βρούμε τρόπο να επικοινωνούμε όσο καιρό δεν μας επιτρέπεται. Το θέμα είναι να είναι καλόγουστο αυτό που δίνουμε γιατί τα livestream δεν είναι καλά, όσα πήρε το μάτι μου δεν είναι καλά, δεν είναι στο επίπεδο των ξένων», σημείωσε καθώς πολύ καλλιτέχνες για να μην χάσουν την επαφή με το κοινό τους χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα το ίντερνετ, προκειμένου να κάνουν ζωντανές μεταδόσεις.

Στο τέλος της συνέντευξής του στο ράδιο Χρόνος 87.5fm έκανε λόγο για άλλη  μια δράση του που παίρνει σάρκα και οστά αυτόν τον καιρό. «Φτιάξαμε ένα πολύ ωραίο (βίντεο), συντροφιά για μικρά παιδιά και για μεγάλα πιστεύω εγώ, για το προφίλ το δημοτικού θεάτρου του Πειραιά και είναι μια γιορτή για ένα παραμύθι πολύ γνωστό,  που το χτίσαμε με τραγούδια. Μπήκα μόλις σε αυτήν την περιπέτεια και προσπαθούμε με αυτήν την γλώσσα,  από την στιγμή που δεν μπορούμε να είμαστε αλλιώς να μιλήσουμε. Το καλοκαίρι κάναμε συναυλίες. 

O κος Κραουνάκης πληροφόρησε ότι πατώντας την διεύθυνση spiti.kraounakis.gr στο ίντερνετ μπαίνετε σε ένα site που φτιάχτηκε για το cd «Γιορτή στα σπίτια» . Έχει κείμενα και δώρο ένα βίντεο κλιπ που δεν υπάρχει στο cd και τους στίχους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πολιτικό και κοινωνικό ξεκατίνιασμα,  με φόντο την ηθική σήψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο,  από πρωταγωνιστές οι οποίοι δεν τίμησαν ούτε το ρόλο που ηθοποιού-ποιώ ήθος- και αυτό έπρεπε να διδάσκου