ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΛΛΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ψάχνοντας την Λήμνο και Ίμβρο….από την Ξάνθη !

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αλλιώτικες Προτάσεις
Δημήτρης Γκαγκαλίδης
Τουρισμός

Επιμέλεια: Αλλιώτικες Προτάσεις

Η ορατότητα μετά την βροχή στην Ξάνθη είναι εντυπωσιακή.

Όλα φαίνονται να έρχονται κοντύτερα.

Τα καλύτερα σημεία θέας και παρατήρησης είναι :

·         Στο μοναστήρι της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας

·         Στο πάρκο κεραιών Ξάνθης

·         Στο παρατηρητήριο Νέστου (Ίμερα)

·         Στο δρόμο προς τους συνοικισμούς  π. Χρύσα -π. Μορσίνη

 

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο φωτο που δείχνει την Λήμνο φωτογραφημένη από την μεριά της Ξάνθης. Περίπου μια φορά τον χρόνο, ταιριάζουν οι καιρικές συνθήκες για να μας κάνουν την χάρη να δούμε το νησί του Βορείου Αιγαίου. Όχι ότι βρίσκεται μακριά (130 χλμ σε ευθεία), όσο ότι δεν διαθέτει ψηλά βουνά για να τα διακρίνουμε. Αυτά όλα κάνουν πιο μοναδική την στιγμή που μπορούμε να την ανακαλύψουμε οπτικά.

Αν θέλετε να προσπαθήστε την επόμενη φορά (μετά από βροχή με καθαρή ατμόσφαιρα) πηγαίνετε κάπου ψηλά (βλ. σημεία) και εστιάστε λίγο πιο αριστερά (ανατολικά) από την Θάσο (ανατολικά) και πολύ πριν την Σαμοθράκη. Θα έχετε να λέτε ότι μπορέσατε να δείτε το νησί του Ήφαιστου, την όμορφη Λήμνο. Αν ο καιρός είναι τόσο καλός θα δείτε σίγουρα και την Ίμβρο, λίγο πιο δεξιά από την Σαμοθράκη.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού