ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Προβολή ταινίας στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης

 «Ussak» του Κυριάκου Κατζουράκη

Προβολή της ταινίας του Κυριάκου Κατζουράκη «Ussak», από την Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. 

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μόντρεαλ, και την ελληνική στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία «Ussak» του Κυριάκου Κατζουράκη περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Με φόντο μια χώρα διαλυμένη και φοβισμένη κάπου στο κοντινό μέλλον, πραγματεύεται τις ζωές και τις ιστορίες μιας σειράς ετερόκλητων ανθρώπων. Λαθρέμποροι και αρχαιοκάπηλοι, κλεφτρόνια, περιθωριακοί και φτωχοδιάβολοι, «ένα μάτσο σαλεμένοι» που επιμένουν να μην «πεθάνουν από μαρασμό», ήρωες και αντιήρωες, άλλοι κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους κι άλλοι εγκλωβισμένοι σ’ έναν άκρατο εγωισμό, αρχίζουν να αλλάζουν όταν οι συγκρούσεις πυκνώνουν και γίνονται αφόρητες.

Η αφύπνιση για τον καθένα ξεχωριστά, γίνεται ντόμινο. Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης. Σενάριο: Κυριάκος Κατζουράκης, Κάτια Γέρου. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου. Σκηνικά: Νίκος Πολίτης. Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου. Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος. Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Ζέρβας. Παραγωγός: Γιάννης Σωτηρόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γέρου, Γιάννης Τσορτέκης, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκος Νίκας, Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Πολύτιμος, Adrian Frieling, Θάνος Αλεξίου, Καμίλο Μπετανκόρ, Παύλος Ιορδανόπουλος, και η μικρή Νέλλυ Θεοφιλοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ