fbpx Πρεμιέρα Χριστουγέννων στην Κομοτηνή με Santa Run, Τάμτα και Μαγεμένο Πάρκο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:00
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πρεμιέρα Χριστουγέννων στην Κομοτηνή με Santa Run, Τάμτα και Μαγεμένο Πάρκο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χριστούγεννα
Santa Run
Run Santa Run

Στις 5.30 μ.μ. έναρξη “Run Santa...Run”, στις 7.00 μ.μ. άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στις 8 μ.μ. συναυλία με την Τάμτα, φωτεινό "ουρανό" απέκτησε και ο πεζόδρομος της Βενιζέλου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Πρεμιέρα Χριστουγέννων με Santa  Run, Τάμτα και Μαγεμένο Πάρκο, θα γίνει την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή. Στις 5.30 μ.μ. έναρξη “Run Santa...Run”, στις 7.00 μ.μ. άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στις 8 μ.μ. συναυλία με την Τάμτα. Αυτές είναι οι ώρες που πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι θέλουν να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων στην πόλη της Κομοτηνής. 

Πρωτοστατεί σε αυτήν την προσπάθεια η ΔΚΕΠΠΑΚ κάνοντας φέτος ένα ακόμη βήμα στη δημιουργία μιας ξεχωριστής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στην πόλη μας με την δημιουργία του Μαγεμένου Πάρκου και σας προσκαλεί να πάρετε μέρος σ' ένα ξεχωριστό  Χριστουγεννιάτικο ταξίδι. Έμφαση δίνεται φέτος στην αξιοποίηση του δημοτικού πάρκου της πόλης, με τον στολισμό του ενόψει Χριστουγέννων και τη διαμόρφωση εκεί του μαγεμένου πάρκου. Το Μαγεμένο Πάρκο θα λειτουργήσει στο κεντρικό πάρκο της πόλης μας και θα υπάρξει πρόγραμμα απασχόλησης για παιδιά ηλικίας περίπου 4-8 χρονών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια διαδραστική διαδρομή διάρκειας περίπου 60 λεπτών όπου τα παιδιά καλούνται να βοηθήσουν την Νεράιδα των Ζαχαρωτών να βρει το χαμένο μονοπάτι που οδηγεί στο σπίτι του Αι Βασίλη. Στην διαδρομή αυτή τα παιδιά θα μάθουν τα βήματα από τον χορό των Χιονονιφάδων, θα φτιάξουν με την βοήθεια του Χιονάνθρωπου το δικό τους Αστέρι που θα τους δείξει τον δρόμο, θα στολίσουν με τα στολίδια τους το Μαγεμένο Πάρκο και θα λύσουν τον γρίφο του Λαβύρινθου που θα τους οδηγήσει στον Αι Βασίλη. Εκείνος μαζί με τους βοηθούς του, τα Ξωτικά, θα τους υποδεχτεί με γλυκά και μπαλόνια και φυσικά θα ακούσει τις επιθυμίες και τις ευχές των παιδιών για τα Χριστούγεννα.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου τα μικρά παιδιά της πόλης, επισκέπτονται το Μαγεμένο Δάσος. Συγκεκριμένα στις 10 π.μ. Βρεφονηπιακός σταθμός ΟΑΕΔ και στις 10. 30 π.μ. 9ο νηπιαγωγείο. 

Την ίδια μέρα στις 5.30 θα γίνει η έναρξη του 3ου αγιοβασιλιάτικου αγώνα δρόμου, με τίτλο “Run Santa...Run”. H αφετηρία είναι το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στις 7.00 μ.μ. το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου. Ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης και η ΔΚΕΠΠΑΚ καλούν μικρούς και μεγάλους στην κεντρική πΠλατεία για την έναρξη της εορταστικής περιόδου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Στις 8 μ.μ. συναυλία με την Τάμτα. H Τάμτα, το πιο φωτεινό πρόσωπο της ελληνικής pop σκηνής με την εξαιρετική φωνή και τις ιδιαίτερες εμφανίσεις της σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό εορταστικό live party που δε θα μείνει κανείς καθιστός.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 5 Ιανουαρίου. 

Φωτεινό "ουρανό" αποκτά και η Βενιζέλου

Μετά την Ερμού πέρσι, φέτος και η Βενιζέλου αποκτά φωτεινό "ουρανό". Πρόκειται  για χιλιάδες λαμπιόνια τα οποία άρχισαν να τοποθετούνται από χθες στον πεζόδρομο της Βενιζέλου κι αναμένεται να ανάψουν για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής. Το εορταστικό κλίμα που δημιουργήθηκε πέρσι στην Ερμού θέλησαν να αποκτήσουν και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο της Βενιζέλου, γι' αυτό και έκανε αρμοδίως αίτημα στον Δήμο Κομοτηνής για την τοποθέτηση του φωτεινού "ουρανού". Ο Δήμος δια της ΔΚΕΠΠΑΚ ανταποκρίθηκε και προέβη σε όλες εκείνες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέραν του προβλήματος της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, που είναι βεβαίως πολύ σημαντικό σε αυτή τη φάση, αυτό που ενδιαφέρει και προβληματίζει όλους τους πολίτες, είναι η επόμενη ημέρα.