ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2013 - 00:00
ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 52Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πίνακας με τη «Νίκη» της Σαμοθράκης δώρο στον πρέσβη του Κουβείτ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Ξανθιώτισσα ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου δώρισε τον διπλωμάτη τον πίνακα
Στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα, παραβρέθηκε η Ξανθιώτισσα ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013. Αφορμή ήταν η πρόσκληση του πρέσβη του κράτους του Κουβέιτ κ. Raed Al Rifai, στην δεξίωση που δόθηκε για τον εορτασμό της 52ης επετείου ανεξαρτησίας και της 22ης επετείου από την απελευθέρωση του κράτους του Κουβέιτ. Η ζωγράφος, συνοδευόταν από τον τμηματάρχη Μέσης Ανατολής του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Καραχάλιο και τον εικαστικό εραλδικής τέχνης Ιωάννη Βλαζάκη. 

Η Φιφή Χατζηστόϊκου, αφού ευχαρίστησε τον πρέσβη για την πρόσκληση, του χάρισε ένα πίνακα ζωγραφικής της με θέμα την «Νίκη της Σαμοθράκης», ως ένδειξη εκτίμησης και μέσα στα πλαίσια της ελληνο-κουβεϊτιανής φιλίας. Συγκινημένος ο κ. Raed Al Rifai, ευχαρίστησε την Ξανθιώτισσα ζωγράφο για την παρουσία της στον εορτασμό των δύο μεγάλων επετείων τους. Επίσης, δήλωσε ενθουσιασμένος για το δώρο της, μιας και η «Νίκη της Σαμοθράκης» είναι ένα από τα αγαπημένα Ελληνικά εκθέματα στο μουσείο του Λούβρου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο της ζωγράφου έδειξε και ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ. Abdelhadi Alkhajah, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να παρακολουθήσει σύντομα την επόμενη έκθεσή της.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είχαμε αναφέρει πριν από μερικές εβδομάδες,  ότι δεν υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από πλευράς μελών ΔΕΠ του πανεπιστήμιου μας,  για να καταθέσουν υποψηφιότητες ως πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις,  στις επόμενες  εκλ

Ημερολόγιο