ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΩΜΙΚΩΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

Δείτε την κωμωδία ...αλλιώς

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
παράσταση
Λέσχη Κομοτηναίων

Ο γνωστός κωμικός Παναγιώτης Κούδας σας καλεί να γνωρίσετε ένα διαφορετικό είδος που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό

Το βράδυ της Πέμπτης στη Λέσχη Κομοτηναίων

Οι "ΔεΜαΝαιΚαιΝαι", η μόνη ομάδα κωμικών αυτοσχεδιασμών (improv) της Β. Ελλάδας, έρχεται στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στην Λέσχη Κομοτηναίων στις 25 Ιανουαρίου, για μια ξεκαρδιστική παράσταση γεμάτη αυτοσχεδιαστικά σκετς, βασισμένα στις ιδέες του κοινού! Μια παράσταση στην οποία ό,τι θα δείτε δημιουργείται και παρουσιάζεται εκείνη την στιγμή, χωρίς σενάριο και προετοιμασία πάνω στις δικές σας ιδέες. Μια παράσταση με γέλιο, φαντασία, παιχνίδι. Μια παράσταση που ποτέ δεν είναι ίδια, και τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Οι "ΔεΜαΝαιΚαιναι", είναι μια ομάδα 8 αυτοσχεδιαστών με πάνω από 4 χρόνια εμπειρίας στο improv. Παρουσιάζει παραστάσεις κάθε μήνα στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία 3 χρόνια, έχει ταξιδέψει για παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, συμμετείχε σε 2 φεστιβάλ, και εδώ και έναν χρόνο παρουσιάζει επίσης το αυτοσχεδιαστικό θεατρικό έργο Storyville όπου ένα ολόκληρο θεατρικό έργο μίας ώρας δημιουργείται κάθε φορά από το μηδέν επί σκηνής. Τα μέλη της ασχολούνται με το improv από 6 έως 4 χρόνια, με συνεχή εκπαίδευση τόσο από Έλληνες όσο και ξένους δασκάλους σε φεστιβάλ του εξωτερικού και είναι από τις πιο ενεργές και έμπειρες ομάδες της χώρας στο improv. 

Μέλος της ομάδας είναι και ο γνωστός κωμικός Παναγιώτης Κούδας, ο οποίος είναι ένας από τους πρώτους stand up κωμικούς της Ελλάδας κι ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το improv. Για την εμφάνιση της ομάδας στην Κομοτηνή μας ενημερώνει πως "είναι η πρώτη τέτοιου είδους παράσταση που γίνεται στην πόλη. Η ομάδα μας έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη κανονικά, όπου κι εμφανίζεται τακτικά κάθε μήνα, αλλά γενικά έχει πάει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, πολλά φεστιβάλ κωμωδίας, και τώρα ερχόμαστε στην Κομοτηνή".

Αναφορικά με τι ακριβώς να περιμένει κανείς όταν ακούει τη λέξη improv, απαντάει ως εξής: "Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο θεατρικό είδος, που ξεκίνησε τη δεκαετία του '70 σε Καναδά και ΗΠΑ, το οποίο βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό, με μικρά σκετς ή και ένα ολόκληρο θεατρικό έργο. Αυτά όμως δημιουργούνται εκείνη τη στιγμή, με μία λέξη, μία τοποθεσία ή ένα συναίσθημα που ζητάμε από το κοινό, με το οποίο αναπτύσσουμε διαδραστική σχέση, χωρίς όμως να ενοχλήσουμε κάποιον ή να φέρουμε κάποιον σε δύσκολη θέση. Κάθε παράσταση είναι ξεχωριστή, το σενάριο δημιουργείται μπροστά στον θεατή και μαζί με αυτόν".

Ο κωμικός σας καλεί να παραβρεθείτε στην παράσταση, προκειμένου να δείτε από μόνοι σας, αν αυτού του είδους η κωμωδία σας αρέσει ή δεν είναι του γούστου σας, αν και τα γεμάτα μαγαζιά στην Αλεξανδρούπολη προδίδουν ότι οι κωμικοί είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν. Σύμφωνα με τον ίδιο άλλωστε "ο κόσμος πάντα έψαχνε την κωμωδία, είναι μία ανάγκη πέρα από την οικονομική κατάσταση".

Πληροφορίες:
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου
Έναρξη 21:30
Είσοδος : 5€ - Φοιτητικό 3€
Τηλέφωνο κρατήσεων 2531401408

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε