ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 5 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ

Παράσταση της ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
θέατρο
Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης

"Το έβδομο ρούχο" της Ευγενίας Φακίνου

Η ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης παρουσιάζει το μυθιστόρημα "Το έβδομο ρούχο" της Ευγενίας Φακίνου, σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Μαυρίκιου, την Πέμπτη 25, την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 9 το βράδυ στην Πολιτιστική Κίνηση στην Κομοτηνή. 


Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα της συγγραφέα. Σήμερα το συγκεκριμένο μυθιστόρημα βρίσκεται στην εικοστή ένατη έκδοση του. "Το έβδομο ρούχο", το 2001 ανέβηκε σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Μαυρίκιου με πρωταγωνίστρια την Αλέκα Παΐζη. 
Περίληψη έργου 


Τα πάντα διαδραματίζονται στην δεκαετία του ’80. Μια σαραντάχρονη Αθηναία λαμβάνει ένα γράμμα, που είχε παραλήπτη τη νεκρή προ τετραετίας μητέρα της. Έτσι, ανακαλύπτει την ύπαρξη συγγενών που αγνοούσε. Αποφασίζει να τους επισκεφτεί και να διερευνήσει την καταγωγή της, που επιμελώς είχε αποκρύψει η θανούσα μητέρα της. Ανακαλύπτει, λοιπόν, μια γιαγιά Μικρασιάτισσα, ένα μυθικό σχεδόν πρόσωπο, που κουβαλάει στην πλάτη της εκτός από τα βάσανά της και τη νεότερη ιστορία του τόπου. Μια Θεία που υποχρεώνεται - γιατί "έτσι πρέπει" - ν' ακολουθήσει έναν δρόμο που δε θέλει. Ένα φονικό. Μια κάθαρση. Μια μνήμη αρχαίας τραγωδίας. Ένα δέντρο. Και το έβδομο ρούχο χαμένο. Ένας κρίκος σε μια αλυσίδα, που χάθηκε για πάντα. 


Πρόκειται για ένα έργο - καθρέφτη, που μεγεθύνει και προσπαθεί να ερμηνεύσει την καταγωγή και την ιστορία μέσα από τα ματιά των γυναικών που υπήρξαν βουβά πρόσωπα, ελάχιστα ιστορημένα.  


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Χρίστος Γρόζος, art video: Μιχαήλ - Δανιήλ Βαμβακάς, φωτισμοί - ήχος: Κυριάκος Οικονομίδης, μακιγιάζ: Ράνια Πουφινά. Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται: Κεβόρκ Μελκονιάν, Λίτσα Κυριαζίδου, Νατάσα Μποζατζίδου, Βέτα Κυρέζογλου, Μαργαρίτα Χρόνη, Αναστασία Μπάρδη, Ζωή Τήλιου, Άγγελος Μαστραγγελής, Κατερίνα Πασχαλίδου, Γιώργος Πανταζής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προθεσμία που  έπρεπε να δηλώσουν ότι δέχονται την άρση   στο τραπεζικό τους απόρρητο, αυτοί που  προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη,  έληξε  στις 15 Σεπτεμβρίου.