ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 7 Αυγούστου, 2017 - 15:43
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΗ

Το οφφίκιο του οικονόμου στον ιερέα του Αράτου Χρήστο Αλευρά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκκλησία
Οργάνη
Μητροπολίτης

Το απένειμε ο μητροπολίτης τελώντας λειτουργία στο παρεκκλήσι στις 3 Αυγούστου 

Το πρωί της Πέμπτης 3 Αυγούστου ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στο ανακαινισμένο παρεκκλήσι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον οικισμό της Οργάνης. Με την ευκαιρία αυτή ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στην αξία του προσώπου της Θεοτόκου και την καταλυτική σημασία της στη θεία οικονομία για τη σωτηρία του ανθρώπου, προσκάλεσε δε με αφορμή τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου, για μίμηση του τρόπου του βίου της μόνης αγνής και αχράντου παρθένου, την αγάπη της για το Θεό, την υπέρβαση της αμαρτίας, την ασκητική παρθενία, ώστε "νά γίνουμε κάλλει ὠραῖοι ἐλκύοντες τήν ἀγάπην τοῦ Ἰησοῦ καί τήν σωτήριον χάριν τοῦ Ἁγίου Πνεύματος", όπως είπε χαρακτηριστικά. 


Επίσης ευχαρίστησε τον παριστάμενο ανώτατο διοικητή φρουράς Κομοτηνής, τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και όλους τους συμμετέχοντες στην πανηγυρική αυτή θεία λειτουργία, επιβραβεύοντας δε διά τον κόπο και την άρτια οργάνωση τον εφημέριο της ενορίας του Αράτου Χρήστο Αλευρά, απένειμε σε αυτόν το οφφίκιο του οικονόμου και τον κάλεσε να συνεχίσει την διακονία του με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση προς τον Θεό.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει