ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, 2018 - 14:33
ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ

Ο πάτερ Παρασκευάς είναι εθελοντής αιμοδότης, εσύ;

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου
Νέο Σιδηροχώρι
Εθελοντισμός
Αιμοδοσία

Το καλό παράδειγμα δίνει ο πάτερ Παρασκευάς Παρθένης του Νέου Σιδηροχωρίου δηλώνοντας ότι "η αιμοδοσία" είναι ευλογία

Διονύσης Βοργιάς

Για μία ακόμη φορά, ο Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου βράβευσε τους εθελοντές αιμοδότες του, για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινωνία. Η βράβευση έγινε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην δημαρχείας και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, με ευχές για ένα υγιές 2018 με ακόμη περισσότερους εθελοντές αιμοδότες.

Συνολικά βραβεύθηκαν 18 εθελοντές αιμοδότες, μεταξύ των οποίων και ο παπάς του χωριού. Ο πάτερ Παρασκευάς Παρθένης συμπλήρωσε τις πέντε εθελοντικές αιμοδοσίες (στην συγκεκριμένη αιμοδοσία) και δίνει το καλό παράδειγμα προσφοράς, με πράξεις αγάπης.

Ο ίδιος μας εξήγησε ότι ήταν εθελοντής αιμοδότης πριν ακόμη χειροτονηθεί. Παρόλα αυτά στα 48 του χρόνια πλέον, συνεχίζει να δίνει αίμα όσο του επιτρέπει η υγεία του. Έτσι τα τελευταία έξι χρόνια έχει κάνει πέντε αιμοδοσίες. "Με χαρά μου είδα όταν ήρθα στο Σιδηροχώρι, μετά από μερικά χρόνια να γίνεται η αιμοδοσία, και δεν θα μπορούσα να μην είμαι μέσα", μας είπε και στη συνέχεια έδωσε το μήνυμά του: "'Όσοι δεν δίνουν αίμα δεν πρέπει να το σκεφτούν ούτε δευτερόλεπτο. Εγώ, κοιτώντας τα χρόνια που έχουν περάσει, εύχομαι να είχα δώσει ακόμη περισσότερες μεγαλώνοντας. Η αιμοδοσία είναι ευλογία και θα το καταλάβουν όλοι όταν γίνουν αιμοδότες".

Διαβάστε αναλυτικά για την βράβευση των 18 εθελοντών στην έντυπη έκδοση του "Χ" της Τρίτης

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα