ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
"ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΝΙΚΗΣΕΙ"

Ο Πασχάλης Τσαρούχας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στην Κομοτηνή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσίαση
Πασχάλης Τσαρούχας
ΟΧΤΩ
Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 20.00 στο cafe Οχτώ σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο Κομοτηνής. Χορηγός επικοινωνίας η εφημερίδα "Ο Χρόνος"

Δήμος Μπακιρτζάκης

Το νέο του βιβλίο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας στην Κομοτηνή την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 20.00 το απόγευμα. Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Και να σκεφτείς είχαμε σχεδόν νικήσει», το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες και όχι σε παιδιά όπως μας έχει συνηθίσει. 


Παρόλα αυτά, τα παιδιά εξακολουθούν να είναι το αγαπημένο κοινό του συγγραφέα, αφού όπως είπε  μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm «τα παιδιά είναι καθαρές ψυχές και άγραφο χαρτί, τα παιδιά μπορείς να τους πεις πράγματα τα οποία θα τα ακούσουν». Παρόλα αυτά, εξήγησε ότι ένιωσε την ανάγκη αυτή τη φορά να απευθυνθεί και σε ενήλικες «οι οποίοι μέσα από αυτήν την δυσκολία θέλω να πιστεύω ότι έχουνε ευαισθητοποιηθεί τα αισθητήρια και έχει ανάγκη ο κόσμος να ακούσει. Μακάρι η κρίση να μας έκανε να κατεβούμε από το βάθρο της ευμάρειας και να μην μας έκανε κανίβαλους οι οποίοι κοιτάνε πως θα σώσουν το τομάρι τους με κάθε κόστος» όπως λέει χαρακτηριστικά. 


Αναφερόμενος στο νέο του βιβλίο, ο κος Τσαρούχας το περιγράφει ως εξής:  «είναι μια πολύ έντονη ερωτική ιστορία δύο ανθρώπων, λίγες εικόνες από το παρελθόν τους και πολύ στο σήμερα. Είναι μια ιστορία η οποία τελειώνει με πολύ έντονο και δύσκολο τρόπο και για τους δύο και αυτός είναι ο άξονας- είναι το τρένο στο οποίο εγώ αποφάσισα να επιβιβάσω όλο το κοινωνικό, ιδεολογικό κομμάτι μέσα από τις σημειώσεις του ήρωα της ιστορίας».


Ο κος Τσαρούχας υπογραμμίζει ότι το βιβλίο δεν είναι αυτοαναφορικό ή αυτοβιογραφικό, αν και κάποια κομμάτια του εαυτού του περνάνε μέσα σε ή/και μέσα από αυτό. Σίγουρα όμως, όπως λέει και ο ίδιος η προσωπική του στάση στα πράγματα, αλλά και τα ίδια τα πράγματα επηρεάζουν τη συγγραφική του δραστηριότητα: «Εγώ υπήρξα πάντοτε ένας άνθρωπος ο οποίος είχε σκέψεις, είχε και θέσεις για την κοινωνία και τις εξέφραζε. Πολλές από τις ιδεολογικές-πολιτικές μου τοποθετήσεις περνάνε μέσα και από τα παιδικά βιβλία -με πιο ήπιο τρόπο, αλλά περνάνε".


Το βιβλίο του κου Πασχάλη Τσαρούχα θα παρουσιάσουν η Σοφία Μενεσελίδου φιλόλογος και πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, καθώς και η Νάγια Δαλακούρα αρχαιολόγος, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο συγγραφέας. Η παρουσίαση θα γίνει στο καφέ Οχτώ την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 20.00 το βράδυ και επειδή η εκδήλωση συμπίπτει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή, ο κος Τσαρούχας τον κάλεσε και αυτόν, χαριτολογώντας στη συνέντευξη που έδωσε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm: «Εμείς θα είμαστε στο καφέ Οχτώ, θα πούμε πράγματα ενδιαφέροντα και αν του μένει του πρωθυπουργού κανένα μισάωρο τον καλώ να έρθει να το κουβεντιάσουμε. Να μας πει που κάνουμε λάθος».
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αφού ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων που θα στηρίζονται από κόμματα, μάλλον  βιάστηκε ο Σύριζα  από την πλευρά του, με …διαρροές  να ανακοινώσει τα χρίσματα σε εφτά περιφέρει