ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΤΡΙΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

"Ο Μαγικός Αυλός" σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
θέατρο
Κομοτηνή

Μία όμορφη ιστορία 

"Ο Μαγικός Αυλός" σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζεται την Τρίτη 22 Αυγούστου στις 21.00 στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής. 


Ο βασιλιάς της μέρας και η βασίλισσα της νύχτας, κάποτε αγαπήθηκαν τρελά και αποφάσισαν να ενωθούν. Όμως η αγάπη τους αυτή κράτησε πολύ λίγο. Εκείνη ήταν φτιαγμένη από ψέματα και κακία, εκείνος από αλήθεια και καλοσύνη. Εκείνη ήθελε να εξουσιάζει με το σκοτάδι, εκείνος ήθελε να βασιλεύει με το φως. Πώς να ταιριάξουνε λοιπόν; Χώρισαν, και η μεγάλη αγάπη τους έγινε αμέσως έχθρα.


Μετά από 9 μήνες η σκοτεινή βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι, την Παμίνα, στην οποία ποτέ δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας της. Το ‘μαθε ο βασιλιάς της μέρας και σκοτείνιασε. Ήθελε να την πάρει κοντά του. Φοβόταν μήπως ζώντας δίπλα στην μητέρα της έπαιρνε από τον χαρακτήρα της. Έτσι μια μέρα την έκλεψε κρυφά και έβαλε να την φυλάνε σ’ έναν όμορφο πύργο. Θύμωσε τότε η βασίλισσα της νύχτας. Μαύρισε ακόμα περισσότερο τον ουρανό της, έσβησε τ’ αστέρια της. Έπρεπε να βρει κάποιον τρόπο να πάρει πίσω την κόρη της. Άρχισε λοιπόν να αναζητεί ένα παλικάρι.

Ένα παλικάρι που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Το βρήκε στο πρόσωπο του πρίγκιπα Ταμίνο, αλλά και του Παπαγκένο…
Συντελεστές - Κείμενο - αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη - Χριστίνα Κουλουμπή, σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, κίνηση - χορογραφία - φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, μουσική επεξεργασία - Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας, στίχοι - μουσική επιλογή: Ανδρέας Κουλουμπής, διδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα - Μίνα Δελαπόρτα, συντονίστρια σκηνοθεσίας: Χαρά Δήμα, βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου, βοηθός σκηνογράφου: Χρήστος Γράπας, art work: Λουκάς Μελάς. Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10€. Διάρκεια 96' (χωρίς διάλειμμα).

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλά μας τα είπε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από την Κομοτηνή,  ότι το μεταναστευτικό οφείλεται βέβαια σε πολέμους, φτώχεια και  διεφθαρμένες καταστάσεις, σε χώρες της Ασίας κ