ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας μοιράζεται την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κώστας Χαρδαβέλλας
Αντικαρκινική Εταιρία Ροδόπης

Το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου που έγραψε τις νύχτες της μοναξιάς και του πόνου


Κ. Χαρδαβέλλας: Το χειρότερο για κάποιον άνθρωπο που έχει ασθενήσει με τον καρκίνο, είναι να δει στα μάτια του άλλου ότι τον λυπούνται

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ένα βιβλίο που έγραψε τις νύχτες της μοναξιάς και του πόνου, ένα βιβλίο για τους μαχητές της ζωής, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της μάχης, αφιέρωσε από την Κομοτηνή σε όσους μάχονται τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας. Υπήρξε άλλωστε και ίδιος μαχητής και μάλιστα νικητής, γι' αυτό και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Παράρτημα Ροδόπης να μεταδώσει το ελπιδοφόρο μήνυμα του «ζην» και του «ευ ζην». Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παπανικολάου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Γυναικών Ροδόπης «Γυναίκα και Δημιουργία», ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν ο κεντρικός ομιλητής. 


Το καλωσόρισμα εκ μέρους του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην εκδήλωση έκανε η Εύη Σακελάρη για να υπενθυμίσει στο κοινό ότι η 4η Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου και να αναδείξει την ανάγκη ενημέρωσης. Με τη σειρά της η πρόεδρος του συλλόγου "Γυναίκα και Δημιουργία" και πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου ανέδειξε την ευαισθητοποίηση των μελών του συλλόγου σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο και ανέφερε ότι χρειάζεται ο κόσμος να ακούσει "λόγια που πιστεύω ότι θα δώσουν ελπίδα και αισιοδοξία". Χαιρετισμό απεύθυνε και ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, μιλώντας για όσους μάχονται με τον καρκίνο. 


Το μήνυμα του κου Χαρδαβέλλα στην εκδήλωση ήταν αισιόδοξο, ήταν μήνυμα ελπίδας, ότι "δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τον αγώνα, αγωνιζόμαστε συνέχεια ακόμα και αν μας έχει βρει αυτό το μεγάλο κακό που λέγεται καρκίνος. Πρέπει να παλεύουμε με την ψυχή μας γιατί μπορούμε να κερδίσουμε αυτή την μάχη. Είναι μια προσωπική μάχη, εγώ την βίωσα τουλάχιστον έτσι. Όμως έχει μεγάλη σημασία να έχεις ανθρώπους δίπλα σου και κυρίως να μην τους δόσεις την ευκαιρία να σε λυπηθούν. Το χειρότερο για κάποιον άνθρωπο που έχει αρρωστήσει, που έχει ασθενήσει με τον καρκίνο, είναι να δει στα μάτια του άλλου ότι τον λυπούνται. Η οικογένεια παίζει μεγάλο ρόλο να είναι δίπλα μας σαν μια γροθιά και να παλέψει με το θηρίο". 


Με το βιωματικό βιβλίο του, "το Ζεϊμπέκικο του νικητή", ανά χείρας και με πρώτο σταθμό την Κομοτηνή ο κος Χαρδαβέλλας ξεκινάει μία μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα "για να τους πω ότι δεν πρέπει να φοβούνται", όπως είπε χαρακτηριστικά. "Ο τρόμος είναι αυτός που ουσιαστικά ταΐζει τον καρκίνο, γιατί όταν φοβόμαστε κάτι αποδυναμώνεται ο οργανισμός μας, αποδυναμώνονται τα κύτταρα που μπορούν να παλέψουν το κακό. Άρα λοιπόν ένας άνθρωπος φοβισμένος με κατεβασμένα τα χέρια είναι πολύ πιο εκτεθειμένος στον καρκίνο".
Όσο για το βιβλίο του "το έγραψα τις νύχτες της μοναξιάς και του πόνου, όταν γυρνούσα από χημειοθεραπείες ήθελα να καταγράψω αυτό που ζούσα έγραφα συνέχεια. Όχι για να βγάλω ένα βιβλίο αλλά ήτανε καλό, ήτανε μια ψυχοθεραπεία. Όλο αυτό το υλικό το πήρε ο γιός μου και επιμελήθηκε αυτό το βιβλίο".                


Στην είσοδο της εκδήλωσης υπήρχε κουτί ενίσχυσης του έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Παράρτημα Ροδόπης, που στηρίζει οικονομικά. ανθρώπους που έχουν ανάγκη θεραπείας, φαρμάκων, μετακίνησης για την θεραπεία τους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε