ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 15 Ιουλίου, 2017 - 11:00
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΡΙΠ»

Ο Κομοτηναίος καλλιτέχνης μας συστήνει τη νέα του δουλειά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βασίλης Πάντσιος
Τραγούδι
Διασκέδαση

Ο νέος του δίσκος περιλαμβάνει δέκα τραγούδια 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Με την μουσική προστακτική «κάντε σιγά», ο πολυσχιδής Κομοτηναίος καλλιτέχνης Βασίλης Πάντσιος μας συστήνει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, η οποία θα κυκλοφορήσει προσεχώς από την δισκογραφική εταιρία Spider Music. 


Το «κάντε σιγά» είναι ένα single στο οποίο τους στίχους και τη μουσική υπογράφει ο ίδιος ο Βασίλης Πάντσιος και το ερμηνεύει μαζί με τον Γιώργο Δημητριάδη. Στις κιθάρες είναι ο Τάσος Σκούρας, στο μπάσο ο Λεωνίδας Φιλίντας και στην κιθάρα και το hammond ο Νίκος Νικολόπουλος.


Ο Βασίλης Πάντσιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα σε ηλικία 17 ετών παίζοντας σε μπαράκια της πόλης μας, στην οποία έχει επιστρέψει και ζει μόνιμα μετά από μία 20ετή περιπλάνηση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τη μουσική ασχολείται με τη φωτογραφία και τη διαφήμιση καθώς και με την παραγωγή βίντεο και spots.


Με αφορμή τη νέα του δουλειά ο Βασίλης Πάντσιος φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm όπου μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είμαστε με καινούριο δίσκο το ‘είμαστε σε τριπ’. Υπάρχει εταιρεία στην Σαμοθράκη που έχει πλοίο και δεν της δίνουν δρομολόγιο και υπάρχει και εταιρεία που έχει δρομολόγιο και δεν την δίνουν πλοίο. Τι άλλο να πεις για αυτή την χώρα, ότι είμαστε σε πλάνη, είμαστε στον κόσμο μας, είμαστε στο τριπάκι μας και γενικώς δεν προχωράει το πράγμα».


Με αυτή την εισαγωγή ο Βασίλης θέλει να πει ότι στόχος του είναι να δώσει στα τραγούδια του κοινωνικό χαρακτήρα σε ευθεία συνάρτηση με όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν γύρω μας: «Τα εννιά από τα δέκα κομμάτια είναι κοινωνικά, όπως αυτό το ‘κάντε σιγά, μη ξυπνήσει το θηρίο που κοιμάται, έξω είναι η νύχτα βαθιά και ο κόσμος φοβάται’. Είναι το πρώτο single που βγαίνει από το ‘είμαστε σε τριπ’. Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου τον Γιώργο Δημητριάδη, τον γνωστό καλλιτέχνη, το λέμε ντουέτο. Είναι ένα δείγμα του ύφους, ήθελα να κάνω γενικά έναν ομοιογενές ελληνικό ροκ δίσκο από καιρό. Είπα ότι θα κάνω έναν ροκ δίσκο ο οποίος θα έχει έναν κοινωνικό στίχο που θα θίγει αυτά τα παράλογα, τα ευτράπελα που ζούμε στην σημερινή κοινωνία.

Νομίζω ότι κάποιες καλές σφαλιάρες έχει φάει ο κόσμος από τις επιλογές του παλαιότερα, να μην θυμηθούμε το δημοψήφισμα που και αυτό τριπάρισμα ήταν, το πάω και σε ατομικό επίπεδο και αυτό με το survivor και αυτό τριπάρισμα ήταν, να μην τα τεντώνουμε τόσο πια αυτά τα συναισθήματα τα έρμα. Ας κρατάμε τον ενθουσιασμό μας για εκεί που πρέπει. Να τα δώσεις όλα στους φίλους σου, στην παρέα σου, στην γυναίκα σου, τώρα το άλλο είναι μια εκπομπή δεν χρειάζεται τόσο πάθος, τόσο τρέλα και τόσο πολύς κόσμος να ασχοληθεί με κάτι. Δίνουμε σημασία σε πράγματα που δεν έχουν τόσο πολύ σημασία, τα δίνουμε παραπάνω σημασία, είναι και αυτό ένα τριπ. Ένα πολύ σημαντικό τριπ που βλέπω στα νέα παιδιά είναι ότι ενώ είναι όλη μέρα στο internet στα social media στο σπίτι τους, όταν βγαίνουν έξω σε μια παρέα πάλι είναι πάνω από το κινητό του ο καθένας και δεν μιλάνε μεταξύ τους».


Ο Βασίλης χαρακτηρίζει «περίεργη» την εποχή που ζούμε και διαπιστώνει ότι σήμερα πλέον καταρρέουν πολλοί μύθοι: «Είναι περίεργες οι εποχές που ζούμε καινούρια όλα αυτά. Καταρρέουν και μύθοι πολλοί, κατέρρευσαν και στην πολιτική αλλά και γενικότερα σε αυτό που λέμε και στις ιδεολογίες και παντού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το μεγαλύτερο ρεύμα των διαμαρτυρομένων, των καλλιτεχνών κτλ ήταν ένα αριστερό ρεύμα. Το συναίσθημα να το κρατήσουμε για τον έρωτα, για την τέχνη, για τους δικούς μας ανθρώπους, εγώ προτείνω. Για την πολιτική να σκεφτόμαστε πιο ορθολογικά, να βάζουμε και λίγο την λογική, να βάλουμε και λίγο συναίσθημα. Εκτός από το συμφέρον κάποιων επικρατεί και το συναίσθημα».


Ο δίσκος «είμαστε σε τριπ» είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Πάντσιου και περιλαμβάνει συνολικά δέκα τραγούδια. Όπως λέει ο ίδιος «όλα τα τραγούδια είναι βιωματικά, που τα έγραψα, για την μοναξιά, τον φόβο, την αγωνία του ανθρώπου να σταθεί όρθιος, να επιβιώσει μέσα σε δύσκολες εποχές. Μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα η κοινωνία, βγάζω έναν καθαρά ροκ δίσκο με κοινωνικό μήνυμα και αυτό είναι λίγο ρίσκο». 


Ο δίσκος διακινείται από την εταιρία spidermusic και αυτό θα γίνει μέσω ίντερνετ και των νέων τεχνολογιών, όπως συμβαίνει τελευταία και στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.  Ο Βασίλης δηλώνει τυχερός που κατάφερε να βρει μία μουσική στέγη στους κόλπους της συγκεκριμένης εταιρίας. 


Παρόλα αυτά, παρατηρεί ότι η διακίνηση της μουσικής μέσω ίντερνετ δεν είναι ακόμη ιδιαιτέρως αναπτυγμένη στην Ελλάδα ή έστω δεν υπακούει απόλυτα στους κανόνες που ισχύουν στο εξωτερικό. Κρίνοντας από παλαιότερες δουλειές του, άλλωστε, διαπιστώνει ότι τα περισσότερα downloads τα έχει κερδίσει από χρήστες του διαδικτύου που ζουν εκτός Ελλάδας. 


Ο ίδιος ο Βασίλης πάντως ζει στην Κομοτηνή και πηγαινοέρχεται για live εμφανίσεις στην Αθήνα, ενώ ευελπιστεί να κάνει και κάποιες εμφανίσεις με την μπάντα του στην πόλη μας. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συμβολική προφανώς, αλλά  και επικοινωνιακού χαρακτήρα περισσότερο,  ήταν η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου παρόντος του πρωθυπουργού, στο ακριτικό Καστελόριζο,  που προσπάθησε να συνδυάσει πλήθος μηνυμά

Ημερολόγιο