ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Καραγκιόζης έρχεται μασκαρεμένος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νατάσα Μιχαηλίδου
Παιδιά
Θέατρο Σκιών
Παράδοση

Με την μουσειολόγο Νατάσα Μιχαηλίδου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μικρών αρχαιολόγων με τίτλο «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» έρχεται μασκαρεμένο στη σχολική τάξη!


Ο Καραγκιόζης ετοιμάζεται για την αποκριά! Η μουσειολόγος Νατάσα Μιχαηλίδου επισκέπτεται τη σχολική τάξη, για να γνωρίσει στους μαθητές το νεοελληνικό θέατρο σκιών μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια.


Τα παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων: μασκαρεύονται όπως οι αγαπημένοι τους ήρωες του Καραγκιόζη, κατασκευάζουν τη δική τους φιγούρα, πειραματίζονται με την κίνηση και την εμψύχωσή της και μπαίνουν πίσω από επαγγελματικό μπερντέ. 


Με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.
Σε συνεργασία με τους: Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού.


 «...κάθε «δρώμενο», κάθε καλαμπούρι, κάθε «ανοησία» του Καραγκιόζη αποκτά ένα ανυποψίαστο νόημα. Ένα νόημα που παραπέμπει πάντα στην τελετουργική ρίζα του γέλιου -στην αρχέγονη «φιλοσοφία» της γιορτής για το σώμα και τη φύση, τη ζωή και τον θάνατο, τη φθορά και την ανανέωση, τη σχετικότητα κάθε «σοβαρής» αλήθειας, και την κρυφή ενότητα των αντιθέσεων. Ένα νόημα που δεν παύει ωστόσο να μεταμορφώνεται, καθώς ο κόσμος ο οποίος αναπλάθει κατ' εικόνα του τον σκιερό γελωτοποιό καθρεφτίζεται κατ' ανάγκην στη γλώσσα του και τη φροντίζει με τις δικές του εμπειρίες, τη δική του ιδεολογία...» (Γ. Κιουρτσάκης «Καρναβάλι και Καραγκιόζης»).


Διάρκεια: 1,5 ώρα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Νατάσα Μιχαηλίδου - αρχαιολόγος-μουσειολόγος-ξεναγός (ΜΑ) - 6976 478073, 25410 91973


www.guideinthrace.com 


facebook: natasa.guide


Για τα υπόλοιπα προγράμματα και τις ξεναγήσεις των μικρών αρχαιολόγων μπορείτε να δείτε τις Προτάσεις για σχολεία στην ιστοσελίδα www.guideinthrace.com 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ευχαριστημένoι κατά πολύ   έμειναν,  όλοι όσοι συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο  Πιτσιόρλα.