ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΓΕΜΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΩΣΤΗ ΤΟΥ ΡΕΞ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Ο Χάρης Ρώμας πρόσφερε στιγμές γέλιου στους θεατές

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΡΕΞ
θέατρο
Κωμωδία

Με χορηγό επικοινωνίας τον "Χρόνο"

Διονύσης Βοργιάς

"Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" λένε την παράσταση, κι εμείς όλο μαντεύαμε κι όλο ...αστοχούσαμε. Η παράσταση "ανέβηκε" στο ΡΕΞ την Τετάρτη 22 Μαρτίου, και στη βραδινή κατέκλυσε μέχρι και τον εξώστη. Με χορηγό επικοινωνίας τον "Χρόνο", όποιος παραβρέθηκε στην παράσταση, γέλασε με την ψυχή του. Τα μόνα "αρνητικά" ήταν πως ...κάποιοι έμειναν έξω λόγω της υψηλής προσέλευσης, αλλά και η αστεία μέχρι δακρύων ερμηνεία του Χάρη Ρώμα, πρόσφερε τόσο γέλιο, που "σκέπασε" όλη την παράσταση.


Το έργο ήταν μια αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά, που διασκεύασαν και σκηνοθετούν ο Θ. Παπαθανασίου και ο Μ. Ρέππας και που διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του '50 σε ένα ορεινό θέρετρο στην Γαλλία. H Κατρίν (Κάτια Δανδουλάκη) δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής (Κοσμάς Ζαχάρωφ) να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος (Θάνος Καληώρας). Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει.

Της είναι τελείως άγνωστος. Αντίθετα ο σύζυγος σοκάρεται από την αντίδραση της και φωνάζει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού (Ελένη Κρίτα) η οποία τον αναγνωρίζει. Ο γρίφος περιπλέκεται διαρκώς όταν εμφανίζεται ένας εκκεντρικός πελάτης του συζύγου (Χάρης Ρώμας) και μια ιδιόρρυθμη Ρουμάνα νοσοκόμα (Μαρία Κανελλοπούλου) σε ένα αστυνομικό μυστήριο που δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή του έργου με ένα φινάλε που αποκλείεται να μαντέψει και ο πιο έμπειρος θεατής αστυνομικών έργων, με ωραία σκηνικά, φωτισμό και δυνατό ήχο.


Το ασυγκράτητο γέλιο, οι αλλεπάλληλες ανατροπές, το θρίλερ που εναλλάσσεται αστραπιαία με την κωμωδία, ήταν τα κύρια στοιχεία της επιτυχίας της παράστασης "αίνιγμα". Η λύση του αινίγματος αποκαλύφθηκε πραγματικά στο ...τελευταίο δευτερόλεπτο. 
Την επόμενη φορά κλείστε το εισιτήριό σας από νωρίς, καθίστε αναπαυτικά, κι απολαύστε.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού