ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ

Μια διαφορετική συναυλία στην Κομοτηνή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική
Διασκέδαση
Συναυλία

Στο θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τρία μουσικά σχήματα μέταλ, με αποκορύφωμα τους Poem, παρουσίασαν τους ήχους τους στον κόσμο


Τραγούδησε και η Κομοτηναίικη μπάντα Emerald

Διονύσης Βοργιάς

Μια συναυλία διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει, φιλοξενήθηκε στο θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Εκεί, πήραν θέση μέταλ ήχοι οι οποίοι ήταν μεν ποιοτικοί, καθώς το πρώτο σχήμα ήταν πανελληνίως αναγνωρισμένο, παρόλα αυτά η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν θερμή, με περίπου 50 θεατές να δίνουν το παρόν. Παρότι το ακροατήριο ήταν μικρό, το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου, τα συγκροτήματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οι θεατές πραγματικά το διασκέδασαν. 


Πρώτο ανέβηκε στη σκηνή το συγκρότημα Comfort In Silence, το οποίο αποτελεί μια προσπάθεια τριών φίλων να αναζητήσουν το δικό τους ξεχωριστό ήχο. Το συγκρότημα έχει έναν χρόνο ζωής και σιγά-σιγά αποκτά εξωστρέφεια με ζωντανές εμφανίσεις σε τέτοιες σκηνές. 
Στη συνέχεια έδωσαν τη θέση τους στη σκηνή στη χαρντ ροκ μπάντα της Κομοτηνής, που ονομάζεται Emerald. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2012 και ήδη έχει εμπειρία σε τέτοιες σκηνές και ξέρει πως να ψυχαγωγεί το ακροατήριο. Μάλιστα, τα μέλη του διατηρούν και σελίδες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπου το ενδιαφέρον για τα τραγούδια που ερμηνεύουν είναι αυξανόμενο. 


Μετά από τις δυο εναρκτήριες παρουσίες, στη σκηνή ανέβηκε το κεντρικό συγκρότημα της βραδιάς, οι Poem. Με τον τίτλο τους να αποδίδεται στα ελληνικά στη λέξη "ποίημα", προσπάθησαν να αφήσουν το δικό τους στίγμα στη βραδιά. Το συγκρότημα έχει κερδίσει πολλές καλές κριτικές σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ διαθέτει και αρκετές διακρίσεις, κυκλοφορώντας και τους δικούς του δίσκους. Η τελευταία τους δουλειά παρουσιάστηκε με τη σουηδική δισκογραφική εταιρία ViciSolum Productions, κι έκτοτε συμμετείχαν σε πολλά τουρ στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. 


Το συγκρότημα έχει μοιραστεί τη σκηνή με μεγάλα ονόματα της μέταλ μουσικής, όπως οι  Ozzy Osbourne και Opeth, και πλέον θεωρούνται ένα έμπειρο σχήμα, το οποίο όμως δεν "αγκάλιασε" το κοινό της Κομοτηνής. Μάλιστα, στο θερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. οι μουσικοί ήρθαν μόλις μια εβδομάδα μετά την συμμετοχή του στο πανελλήνιο φεστιβάλ με τίτλο Rockwave.


Εκτός από την παρουσία της Κομοτηναίικης μπάντας Emerald, υπήρξε και δεύτερο τοπικό ενδιαφέρον, μιας και το κατάστημα Grendel Metal Record Store βοήθησε τα μέγιστα στην παρουσίαση και στο στήσιμο της βραδιάς.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συνεδρίασε το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας που ασχολήθηκε με τα δικαιώματα τους όπως τα αντιλαμβάνονται,  στο Αιγαίο και στην Κύπρο και έδωσε το πράσινο φως στον Ερντογάν  να τα υπερασπιστεί,  κάν