ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΤΟ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ TANGOLOGY

Μελωδική συνέχεια στο φεστιβάλ μουσικής δωματίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλία
Μουσική
ΔΚΕΠΠΑΚ

Η βραδιά άνοιξε με μελωδία που συνέθεσε ειδικά γι' αυτή την συναυλία ο Δημήτρης Σβυντρίδης

Διονύσης Βοργιάς

Άλλη μία όμορφη μουσική βραδιά είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει όποιος βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κύτταρο πρώην ΡΕΞ. Εκεί, στο πλαίσιο του φεστιβάλ μουσικής δωματίου, το οποίο διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού δήμου Κομοτηνής, εμφανίστηκαν οι Tangology. 


Οι Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες συμμετείχαν στην τρίτη κατά σειρά συναυλία μουσικής δωματίου. Η αυλαία άνοιξε με μία νυχτερινή σύλληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ, του Κομοτηναίου Δημήτρη Σβυντρίδη. "Η βραδιά είναι αφιερωμένη στο αργεντίνικο τάνγκο και στον πολύ σημαντικό συνθέτη Astor Piazzolla, ο οποίος κι άλλαξε τη ροή της μουσικής στον 20ο αιώνα, καθώς είναι ο δημιουργός του νέου τάνγκο, το οποίο έχει επηρεασμούς από την τζαζ και την κλασική μουσική.


Χθες το βράδυ (σ.σ. βράδυ Παρασκευής) συνέθεσα ένα κομμάτι ειδικά για την σημερινή βραδιά και είναι αφιερωμένο στον Astor Piazzolla και θα ερμηνευτεί από τους εξαιρετικούς Tangology", μας ενημέρωσε σχετικά με τη βραδιά αλλά και την εν μία νυκτί σύλληψή του, ο κος Σβυντρίδης. Όσοι βρέθηκαν στην συναυλία παρακολούθησαν ένα γεμάτο πρόγραμμα, αφιερωμένο στην χρυσή εποχή του τάνγκο, δηλαδή στις δεκαετίες '30 και '40 αλλά και με απρόσμενες μελωδικές εκπλήξεις, διασκευασμένες από τους ίδιους τους Tangology. Η είσοδος φυσικά ήταν ελεύθερη για όλους.

 


Χαρούμενη παρουσιάστηκε στην συναυλία και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία και δήλωσε την πεποίθησή της να γίνει αυτός ο κύκλος μουσικής, ένας ακόμη θεσμός στην πόλη: "Ξεκινήσαμε αυτό τον κύκλο με τον Δημήτρη (σ.σ. Σβυντρίδης) σαν σκέψη και είχαμε ένα άγχος. Νομίζω όμως ότι το φεστιβάλ πάει καλά και η πόλη έχει αγαπήσει αυτό το είδος μουσικής κι άρχισε πλέον να στηρίζει την προσπάθεια. Κι εμείς φυσικά χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η αίθουσα γεμίζει. Γι' αυτό και θα κάνουμε θεσμό το συγκεκριμένο κύκλο μουσικής δωματίου". 


Η κα Λιβεριάδου υπογράμμισε επίσης ότι όλα είναι έτοιμα για την επόμενη συναυλία, δηλαδή για τις 24 Μαρτίου όπου το Duo Scaramouch παρουσιάζει έργο για δυο πιάνο, αλλά και για το μεγάλο τετραήμερο φινάλε του φεστιβάλ, δηλαδή το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, 11-14 Απριλίου, όπου η Κομοτηνή θα γεμίσει με μουσικό κόσμο κι εξαιρετικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.


Προσοχή όμως, γιατί και οι δύο αυτές συναυλίες 24 Μαρτίου και 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής κι όχι στο ΡΕΞ! Φυσικά, για μία ακόμη φορά μένουμε με την απορία αναφορικά με το πότε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης θα δώσει σε λειτουργία το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ