ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο Γ.Γ. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Λ. Αυγενάκης: «Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και η ΝΔ σε προεκλογική ετοιμότητα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λευτέρης Αυγενάκης
Νέα Δημοκρατία
ΝΟΔΕ Ροδόπης

Ο κος Αυγενάκης θα συμμετέχει στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Ροδόπης και θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στην Κομοτηνή θα βρίσκεται σήμερα ο γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή την κοπή της πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κος Αυγενάκης θα έχει επαφές και με άλλους τοπικούς φορείς, ενώ μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm, ενόψει της επίσκεψής του, σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, είπε «Το 2018 θα είναι έτος εκλογών αλλά ας πάμε στο σενάριο και ας πιστέψουμε για μια φορά ή ας υποθέσουμε πως έστω για μια φορά ο κος Τσίπρας είναι ειλικρινής και έντιμος σε αυτό που λέει.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εκλογών ας υποθέσουμε ότι οι εκλογές πάνε το 2019 όπως και να έχει το πράγμα κάθε μέρα που περνάει δεν ξαναγυρνάει. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο, πλέον το κόμμα μας βρίσκεται σε προεκλογική ετοιμότητα, οι δομές του κόμματος ξεσκονίζονται και ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο γεγονός της εκλογικής αναμέτρησης. Το μεγαλύτερο όμως θα είναι η μέρα μετά τις εκλογές που θα είναι διακυβέρνηση του τόπου και εφαρμογή ενός προγράμματος για το οποίο εξαρχής έχουμε ενημερώσει, παρουσιάσει και ψηφίσει στο συνέδριό μας τον μήνα που μας πέρασε». 


Ο κος Αυγενάκης είπε ακόμα ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, έχουν θεσπιστεί αλλαγές στον τρόπο εκλογής των κατά τόπους οργάνων της (και των ΝΟΔΕ συμπεριλαμβανομένων) οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς και θα τεθούν σε εφαρμογή με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και όλα αυτά με στόχο την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, με τον κο Αυγενάκη να δηλώνει σίγουρος ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές οι πολίτες θα αποστραφούν τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Μερικοί από τους λόγους που τον κάνουν να το πιστεύει αυτό, είναι «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μια κατάσταση δημιουργίας πολιτών οι οποίοι στηρίζονται σε επιδοτήσεις απλά και μόνο για να επιβιώσουν. Αυτό που επιθυμούμε και θα κάνουμε είναι ένα σταθερό πλαίσιο φορολογικό, μείωση των φόρων για όλους τους έλληνες χωρίς ταξικές διαφορές, μείωση του ΕΝΦΙΑ, όχι κατάργηση, μείωση του ΦΠΑ, γιατί ξέρουμε όταν φορολογείς ειδικά την μεσαία τάξη που είναι η ραχοκοκαλιά στην χώρα μας κάποια στιγμή πεθαίνει. Μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική πολιτική, το κράτος δεν πρέπει να είναι επιθετικό στην ιδιωτική οικονομία.

Το κράτος και η κυβέρνηση της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν μπορεί να διώχνει επενδύσεις αλλά επιβάλλεται να δημιουργεί επενδύσεις. Η ΝΔ σημαίνει δουλειές, δουλειές, δουλειές. Και ο δημόσιος τομές με κυβέρνηση την ΝΔ θα λειτουργεί σε ένα πλαίσιο καθαρό με αξιοκρατία και υποστηρίζοντας τον πολίτη». 


Σχολιάζοντας το θέμα των ημερών, το Σκοπιανό, ο γραμματέας στάθηκε στην διαπραγματευτική ...ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «όποτε διαπραγματεύτηκε ο κος Τσίπρας κάτι βαρύ μας έπεσε στην πλάτη μας. Είναι να μην ανησυχεί κανείς για την διαπραγμάτευση του ζητήματος των Σκοπίων που μας απασχολεί όλα αυτά τα χρόνια;», ενώ το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης σχολιάστηκε από τον ίδιο ως εξής «ήτανε μια αντικυβερνητική εκδήλωση ανησυχίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ακόμα και μέχρι τώρα για ένα μείζον θέμα δεν έχουμε εικόνα τι λέει συνολικά. Η ΝΔ συμμετείχε με τους βουλευτές της με τα στελέχη της χωρίς να καπηλευτεί ούτε να καπελώνει- συμμετείχε ενισχύοντας την φωνή του ελληνικού λαού ότι δεν πάει άλλο, είναι επικίνδυνη αυτή η κυβέρνηση».


Τέλος, ο κος Αυγενάκης είχε και ένα σχόλιο ειδικά για το Νομό Ροδόπης, για τον οποίο  η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει το εξής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του: «Η Θράκη συνολικά είναι ένα σημείο της χώρας που είναι ψηλά στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο και συνάμα μετά την απόφαση του προέδρου, τομεάρχες του κόμματος έχουν αναλάβει μέχρι το Πάσχα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να δημιουργήσουν το τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αποτελέσει στην συνέχεια και μέρος του συνολικού προγράμματος της ΝΔ εξειδικευμένο σε κάθε περιοχή».
Το πρόγραμμα του κου Αυγενάκη στην Κομοτηνή:


Ώρα 15.15 - Επίσκεψη στις Σάπες. Συνάντηση με τον δήμαρχο Μαρωνείας- Σαπών  Γιάννη Σταυρίδη.
Ώρα 16.45 - Συνάντηση με στελέχη του κόμματος στο ξενοδοχείο «Ανατόλια» 
Ώρα 17.45 - Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Ανατόλια»
Ώρα 18.15 - Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο
Ώρα 18.45 - Επίσκεψη στα Αρριανά
Ώρα 19.15 - Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς του νομού
Ώρα 19.30 - Κοπή Βασιλόπιτας ΝΟΔΕ Ροδόπης στην αίθουσα του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου  Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα