ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΣΣΙΤΕΡΑ ΣΑΠΩΝ

Κασσιτερά και Λευκάδα σε δεύτερη "ανταλλαγή"

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύλλογος Ποντίων Σαπών Τα Κασσιτερά
Πόντος

Είχε προηγηθεί προ ενός μήνα η επίσκεψη των Λευκαδιτών στη Ροδόπη

Το όμορφο νησί της Λευκάδας επισκέφτηκαν τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Σαπών "τα Κασσιτερά", το τριήμερο 14, 15 και 16 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυάς "ο Απόλλων", ο οποίος είχε φιλοξενηθεί στις Σάπες πριν από περίπου ένα μήνα.


Όπως μας ενημερώνει η τοπική εφημερίδα Σαπών "Ελεύθερη Άποψη", το τμήμα παραστάσεων πραγματοποίησε δυο εμφανίσεις, η πρώτη την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Καρυάς όπου οι κάτοικοι αλλά και αρκετοί τουρίστες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια παραδοσιακή ποντιακή βραδιά, ενώ η δεύτερη στο λιμανάκι της Νικιάνας μετά από πρόσκληση του τοπικού συλλόγου "οι Σκάροι" στο πλαίσιο πολιτιστικής  εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε με το Δήμο Λευκάδας και στην οποία συμμετείχαν ακόμα, χορευτικά από το νησί και από την πόλη της Άρτας.


Το χορευτικό του συλλόγου όπως και οι  μουσικοί:  Δημήτρης Κενανίδης  (λύρα και τραγούδι) και Βασίλης Καραγιάννης,  που το συνόδευσαν στις εκδηλώσεις, άφησαν άριστες εντυπώσεις στο Λευκαδίτικο κοινό ενώ φάνηκε για μια ακόμη φορά η εξαιρετική δουλειά που κάνει στο σύλλογο ο χοροδιδάσκαλος  Στέλιος Νικολάου. Τα μέλη και οι συνοδοί είχαν ακόμη την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη της Λευκάδας ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επισκέφτηκαν τα Ιωάννινα και στην επιστροφή το Μέτσοβο. Οι ταξιδιώτες επέστρεψαν στις Σάπες, έχοντας στις "αποσκευές" τους τις καλύτερες  αναμνήσεις τόσο από την όλη παρουσία τους στο νησί όσο και από τη Λευκαδίτικη φιλοξενία.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα